Dobožanov: Crna Gora je odlična ekipa, jedna od najboljih u svijetu - Vijesti.me
GOLMAN SRBIJE HVALI CRNOGORSKU REPREZENTACIJU

Dobožanov: Crna Gora je odlična ekipa, jedna od najboljih u svijetu

Utakmica prvog kola između Srbije i Crne Gore igra se u noći između nedjelje i ponedjeljka u 1.30 po srednjeevropskom vremenu

Vaterpolisti Srbije
Vaterpolisti Srbije (Foto: Vaterpolo savez Srbije)

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Lazar Dobožanov rekao je danas da svi u ekipi jedva čekaju početak Svjetskog prvenstva u južnokorejskom Kvandžuu.

"Ogroman je motiv što smo tu, što igramo za Srbiju. Crna Gora je odlična ekipa jedna od najboljih u svijetu, ali je to nama motiv više da se dokažemo. Spremni smo i jedva čekamo", rekao je Dobožanov za sajt Saveza.

Utakmica prvog kola između Srbije i Crne Gore igra se u noći između nedjelje i ponedjeljka u 1.30 po srednjeevropskom vremenu. 

Srpski vaterpolisti su dan prije zvaničnog početka takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Kvandžuu imali 90-minutni trening. 

Srpski igrači i stručni štab su bili šokirani poslije informacija o bolesti fudbalskog trenera Siniše Mihajlovića i teškoj saobraćajnoj nesreći košarkaša Crvene zvezde Ognjena Kuzmića. Obojici je upućena podrška sa željom da se što prije oporave.

Srbija je kao nasljednik Jugoslavije najuspješnija zemlja u istoriji takmičenja. Osvojeno je pet zlatnih medalja, u Madridu 1986, u Pertu 1991, u Montrealu 2005, u Rimu 2009 i u Kazanju 2015. godine. 

Jedini vaterpolista sa tri zlatne medalje na Svjetskim prvenstvima je Slobodan Nikić.


Najčitanije iz sekcije Vaterpolo