Dominacija Jadrana, trofej ostao na Škveru

Izabranici Vladimira Gojkovića pobijedili su večeras u Igalu, u trećem melu finala plej-ofa, ekipu Budve 11:4 (3:1, 2:1, 3:2 i 3:0) i sa 3:0 u seriji osvojili trofej.
101 pregleda 0 komentar(a)
Jadran Crne Gore, šampion 201, Foto: Wpolo.me
Jadran Crne Gore, šampion 201, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 05.05.2018. 18:27h

Škver je neprikosnoveni crnogorski vaterpolo centar. Jadran je dominatno dobio finalnu seriju protiv Budve sa 3:0, pošto je u Igalu iskopristio prvu meč loptu sa 11:4.

To je peta uzastopna titula prvaka Crne Gore za Novljane, a osma od sticanja nezavisnosti.

Jadran je prvi duel u finalnoj seriji na svom bazenu dobio sa 11:7, dok je u drugom, u Budvi, slavio sa 14:7.

Novljani su ove sezone došli do dvostruke krune, jer im je pripao i trofej u Kupu.

"Prije svega čestitke igračima, ne samo za prikazano večeras, već za kompletnu sezonu koju su iznijeli na izuzetan način. Postali su u ovoj sezoni puno bolji igrači i značajno su napredovali. Možda smo mogli do boljeg rezultata u Ligi šampiona i da Regionalnu ligu završimo na mjestu na kojem smo bili u njenom regularnom dijelu, ali nemam im što zamjeriti. Igrači koji su cijele sezone igrali su se isprofilisali i imamo lepezu vaterpolista koji mogu da nose igru. Možda nismo imali vremena da se zbog brojnih obaveza u takmičarskom kalendaru posvetimo još nekima, ali plan je da im otvorimo više prostora naredne sezone. Htjeli mi to ili ne, takva je situacija. Njima na sreću, a ni nama nije loše. Vjerujem da će izaći opet neki dobri igrači", kazao je uz zadovoljni osmijeh nakon titule Vladimir Gojković, trener Jadran Carina.

Poput prethodnog duela u Budvi, Gojkovićevi igrači su konstantnim presingom dolazili u prilike za kontru, mada se Budva bolje branila tokom prvog poluvremena.

Čak pet minuta su izabranici Draga Pejakovića odlolijevali kvalitetnijem i iskusnijem rivalu, ali je onda Dragan Drašković tranzicijom u potpunosti poremetio njihov koncept.

Sa druge strane, domaći igrači su zaustavili najopasnije, Srđana Vuksanovića i Bogdana Vujaševića, pa je golman prvaka Slaven Kandićimao dva puta manje odbrana do sredine treće četvrtine u odnosu na prethodnu utakmicu.

Blok na Vujaševiću i Vuksanoviću, stavio je Miloša Maksimovića u poziciju prve napadačke opcije i sa dva evrogola pokazao je da je sjajan šuter. Baš kao i Danil Merkulov, koji je večeras bio najefikasniji sa četiri gola

"Čestitao bih Jadranu na tituli, više nego zasluženoj, ali i na sjajnoj sezoni. Stalno se susrećemo u finalima i stalno oni podižu pehar... Želimo da se i dalje susrećemo u finalu, ali da to ne bude kao sada i da utakmice odlučuje jedna lopta, ili da mi slavimo. Za to je neophodna podrška našem konceptu kvalitetnog rada, jer imamo dobar rad sa talentovanim podmlatkom, i uz par pojačanja na nekim pozicijama već od sljedeće sezone mogli bismo da ciljamo sjajne rezultate. U svakom slučaju, uz potrebnu podršku za dvije do tri godine bi Budva opet mogla da osvaja trofeje. Zadovoljni smo drugim mjestom, ali ostaje žal zbog ispdanja iz Regionalne lige", kazao je Drago Pejaković, trener Budve.

Jadran Carine - Budva 11:4 (3:1, 2:1, 3:2, 3:0)

Igalo - Bazen Instituta "Simo Milošević". Sudije: Đurašković, Abramović (Kotor). Igrač više: Jadran Carine 6 (4), Budva 8 (1).

Jadran Carine: Kandić, Murišić, Popadić, Kriještorac, D. Banićević, Merkulov 4, B. Banićević, Gardašević 2, Radović 2, Spaić 1, Drašković 1, Petković 1, Tešanović, Mijušković.

Budva: Kralj, Ivanović, S. Ćetković, Vuksanović 1, Mitrović, Radonić, Adžić, Maksimović 2, Vujašević, Popović 1, P. Ćetković, Dragović, Krivokapić, Korać.

Bonus video: