Eliminacija od Australije - dokaz da je Crna Gora daleko od svjetske vaterpolo elite - Vijesti.me
BOLAN PORAZ U OSMINI FINALA SP

Eliminacija od Australije - dokaz da je Crna Gora daleko od svjetske vaterpolo elite

Crna Gora je znala da ispadne i od Njemačke, na SP prije 10 godina, i to kada je imala makar dva puta jači tim od sadašnjeg, samim tim ni ova eliminacija nije prvorazredna senzacija

Aleksandar Ivović
Aleksandar Ivović (Foto: Filip Roganović)

Još jedan nastup na Svjetskom prvenstvu i još jedno razočaranje za crnogorske vaterpoliste.

Pamte se Rim, Šangaj, Kazanj, Budimpešta, a sada je listi dodat i južnokorejski Kvangdžu - naši vaterpolisti su eliminisani u osmini finala i sada idu u ponižavajuću borbu za plasman od 9. do 12. mjesta.

Australija je slavila nakon peteraca, nakon što je u regularnom dijelu bilo 9:9, i ta 32 minuta morala su da budu dovoljna „ajkulama“ na putu do četvrtfinala.

Naši vaterpolisti su, istina, bili u zaostatku sve do treće četvrtine, a onda su poveli 7:5, pa 8:6, tada je i izgledalo da lome otpor upornih „kengura“...

Janović je pogodio prečku u idealnom napadu za plus tri i od tog trenutka Australija je opet počela da muči sve umornije izabranike Vladimira Gojkovića.

Opet je preokrenula, prije nego je Đuro Radović poravnao na 9:9, ispostavilo se pogodio i posljednji put na utakmici.

Crna Gora je znala da ispadne i od Njemačke, na SP prije 10 godina, i to kada je imala makar dva puta jači tim od sadašnjeg, samim tim ni ova eliminacija nije prvorazredna senzacija.

Prije će biti da je u ovom trenutku tužna realnost takva da Crnoj Gori više nisu mjera Srbija, Hrvatska, Italija ili Mađarska, već druga kategorija svjetskih i evropskih reprezentacija.

A je li eliminacija očekivana? Nije, jer Crna Gora i dalje ide na velika takmičenja makar sa ambicijom da juri medalje, a zašto ih ne osvaja - pitanje je na koje mogu da odgovore ljudi iz Vaterpolo saveza, selektor...

U ovom momentu, Crna Gora je daleko, predaleko od samog krema svjetskog vaterpola, pitanje je da li ima snagu da se brzo tom kremu i približi...

CRNA GORA - AUSTRALIJA 11:13 - NAKON PETERACA (1:3, 3:2, 4:2, 1:2, 2:4)

Kvangdžu - Bazen Univerziteta Nambu. Sudije: Goldenberg (SAD), Salnjičenko (Kazahstan).

Crna Gora: Lazović (četiri odbrane i peterac), Brguljan 1, Radović 2, Petković 1, Čučković, Ukropina, Janović, Đurđić 1, Ivović 3, Spaić, Drašković 1, Murišić, Kandić. 

Australija: Denerli (sedam odbrana i dva peterca), Kempbel, Dž. Ford, Kejs 4, Pauer, L. Edvards, Rouč 1, Janger 1, E. Ford 1, Put, Hauden 1, B. Edvards 1, Hrisantos.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Vaterpolo