Filip Trajković u Arabiji!

"Pregovarao sam sa Jadranom i Budvom ljetos, ali je ova ponuda iz Saudijske Arabije bila neuporedivo bolja i nisam se premišljao", rekao je Trajković
192 pregleda 0 komentar(a)
Trajkovic_1, Foto: S. PRELEVIĆ
Trajkovic_1, Foto: S. PRELEVIĆ
Ažurirano: 09.10.2011. 07:28h

Možda odlazak u Saudijsku Arabiju nije korak naprijed u karijeri za nekog vaterpolistu, ali ako se zna kakva je situacija u crnogorskom vaterpolu (prije svega, finansijska), onda odluka Filipa Trajkovića da pojača Al Itihad i ne može da bude neočekivana.

Igrač koji je dugo bio na širem spisku selektora Petra Porobića potpisao je jednogodišnji ugovor sa tamošnjim klubom i, logično, presudio je finansijski momenat. Zato je i odbio da se vrati u Jadran ili Budvu...

"Pregovarao sam sa Jadranom i Budvom ljetos, ali je ova ponuda iz Saudijske Arabije bila neuporedivo bolja i nisam se premišljao. Klub u koji idem je aktuelni osvajač duple krune, a doveo je i Blagoja Ivovića. Tamo je već duže trener Novljanin Vlado Bajković, on nas je i zvao u Al Itihad", rekao je Trajković.

Bivši igrač Jadrana, Budve i Primorca polako se sprema za odlazak na Bliski istok.

"Krajem ovog mjeseca idem u Arabiju, sezona nam startuje sredinom novembra i sigurno da Al Itihad ima velike ambicije. Organizacija je dobra, u svakom timu mogu da igraju po dva stranca, a od ove sezone su tamo i Damir Crepulja i Uroš Kalinić, doskorašnji igrač Jadrana", kazao je Trajković.

Trajković je prošle godine napustio Primorac i odigrao je sezonu na Malti. I to iskustvo je, kako kaže, bilo pozitivno.

"Svakako da jeste, zadovoljan sam i tim angažmanom. Moj tim je sezonu završio na četvrtom mjestu. Možda smo mogli i malo bolje, ali sigurno da smo imali uspjeha", zaključio je Trajković.

Nisam razgovarao sa Perovićem

Filip Trajković vjeruje da je Ranko Perović pravi čovjek za poziciju selektora Crne Gore. Ipak, priznaje da do sada nije razgovarao sa trenerom sa kojim je sarađivao u Primorcu.

"Nismo se ni sreli ni pričali od kada sam se vratio sa Malte. Mislim da je Perović pravi čovjek za posao selektora, želim mu puno uspjeha", rekao je Trajković.

Želja da opet bude dio reprezentacije nije sporna.

"Otvoren sam za razgovore, naravno", kazao je Trajković.

Bonus video: