Gavril Subotić odlučio da igra za Srbiju!

"Jednostavno njegov razvojni put kao sportiste i budućeg studenta biće mnogo bolji, jer u Beogradu ima više mogućnosti", potvrdio je za Radio Jadran Gavrilov otac Vaso Subotić
501 pregleda 244 komentar(a)
Subotić, Foto: Radoje Milić
Subotić, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 02.08.2012. 13:36h

Mladi i ekstra talentovani Novljanin Gavril Subotić ubuduće će nastupati za vaterpolo reprezentaciju Srbije!

Iako je već igrao za mlađe kategorije Crne Gore a afirmaciju stekao u Jadranu, Subotić će od naredne sezone igrati za Partizan, a nakon pauze od godine i za selekciju Srbije.

"Imam informaciju iz porodice Subotić, da je njegov otac donio takvu odluku da Gavril igra za srpsku reprezentaciju", potvrdio je za Radio Jadran generalni sekretar vaterpolo saveza Crne Gore Dejan Adžić.

"Pored svih obećanja koje je dao svojim prijateljima, saigračima, nama u Savezu, on je pogazio riječ i to više govori o njemu, ali ja to ne bih više komentarisao", dodao je Adžić.

Iz reprezentacije Srbije još nema odjeka na ovu odluku, ali ne zna se da li je i stigla do njih.

"Mi smo pred potpisivanjem ugovora sa Savezom Srbije i ako se ovo zaista obistinin doćiće do novih momenta u odnosima između dva saveza", jasan je Adžić.

Informaciju je potvrdio i Gavrilov otac, Vaso Subotić, nekada proslavljeni reprezentativac Jugoslavije

"Tačno je sve, razgovori idu u tom pravcu i za sada sve ide u prilog tome da će Gajo igrati za Srbiju. Ništa se teatralno i bombastično nije dogodilo da bi došlo do ovakve odluke, ništa nije prelomilo. Jednostavno njegov razvojni put kao sportiste i budućeg studenta biće mnogo bolji, jer u Beogradu ima više mogućnosti", rekao je Vaso Subotić za Radio Jadran.

Gavrilov otac je kazao da odluku o karijeri njegovog sina “može samo da donesu samo Gavrilo i i njegova porodica, a ne neki član Savjeta ili bilo ko drugi”.

"Nema tu nikakvih emocija, sve je samo u najboljem interesu za moje dijete. Smatram da bi bio previše rastrgan da je na dvije strane, ovako čitava njegova sportska i svaka druga krijera biće vezana za Partizan, Beograd i Srbiju", zaključio je Subotić i pozvao “Vaterpolo savez Crne Gore da bude iskreniji u svojim izjavama”.

Subotić je treći u nizu najtalentovanijih svjetskih vaterpolista koji je ponikao u Crnoj Gori a odlučio se da igra za Srbiju - prije njega to su uradili Andrija Prlainović i nedavno Dušan Mandić, koji je sada u sastavu reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Londonu, gdje je debitovao na meču sa Velikom Britanijom.

Bonus video: