Gojković: Bili smo bolji; Janović: Da prođemo Rumune, pa kako nama tako i Hrvatima

Crna Gora je u duelu sa domaćinom imala šansu za pobjedu, vodila 5:3 na poluvremenu, kod rezultata 7:6 imala napad sa igračem više
70 pregleda 6 komentar(a)
Vladimir Gojković, vaterpolisti Crne Gore, Foto: Vlv.hu
Vladimir Gojković, vaterpolisti Crne Gore, Foto: Vlv.hu
Ažurirano: 20.07.2018. 21:55h

Crna Gora će težim putem morati do završnice Evropskog prvenstva u vaterpolu.

Nakon remija sa Španijom 7:7 u posljednjem kolu grupe B, moraće da igra meč osmine finala sa Rumunijom (nedjelja, 20.30 časova). Nije samo zbog jedne utakmice više otežan prolaz u borbu za medalju - ukoliko savladaju Rumune, "ajkule" u četvrtfinalu idu na moćnu Hrvatsku.

Crna Gora je u duelu sa domaćinom imala šansu za pobjedu, vodila 5:3 na poluvremenu, kod rezultata 7:6 imala napad sa igračem više...

"Imali smo na početku izuzetno dobru igru, organizovanu. Primili smo golove poslije naših neiskorištenih zicera i iz kontranapada, što smo i očekivali. Odigrali smo slabu treću četvrtinU, nismo iskoristili šanse, jeftino smo primili neke golove. Međutim, imali smo pravu reakciju u posljednjoj dionici, napravili preokret, imali igrača više za pobjedu...", rekao je selektor Vladimir Gojković.

U finišu je bilo i nekoliko diskutabilnih odluka sudija...

"Na kraju smo dobili isključenje koje je diskutabilno, poslije nesretnog kornera. Očekivali smo da protiv njih, u ovim okolnostima, moramo biti bolji 20 odsto. Mislim da smo i bili, imali smo više od igre većinu utakmice, ali.. Htjeli smo prvo mjesto u grupi, a sada moramo na drugi način do četvtrtfinala i moramo se pripremiti za sljedeći meč", kazao je Gojković.

Mlađan Janović je rekao da je Španija igrala odlično, nošena podrškom navijača...

"Vodili smo, na kraju smo mogli i da izgubimo. Imali smo vođstvo 7:6, pa tajm-aut da prelomimo utakmicu, da odemo na plus dva... Promašili smo, oni su iskoristili... Znali smo da će utakmica biti na ovoliko golova, i da će biti neizvjesna do kraja", kazao je Janović.

Slijedi meč sa Rumunijom...

"Čeka nas osmina finala, da prođemo, pa onda četvrtfinale sa Hrvatima. Četvrtfinale je jaka utakmica, ko god bio protivnik. Nijedna četvrtfinalna utakmica do sada nije bila lagana... Kako njima, tako i nama", zaključio je Janović.

Bonus video: