Gojković: Bili smo ležerni na startu, dobro je što nismo kažnjeni

"Mi smo počeli utakmicu nedopustivo ležerno, prekomotno, pa smo imali za kaznu i tu „petu“ četvrtinu", rekao je Gojković...
66 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Aniko Kovač
Vladimir Gojković, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 08.04.2012. 16:03h

Specijalno za "Vijesti"

Crnogorski vaterpolisti su u polufinalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre savladali Grčku nakon produžetaka, ali u taboru “ajkula” i nisu bili pretjerano zadovoljni izdanjem protiv Helena.

“Baš sam zadovoljan, sada kada je ovako sve završeno što je sve ovako išlo”, kaže Ranko Perović sa priličnom ironijom. Još jedna, nadam se, velika škola, još jednom se pokazalo da svako opuštanje mora da se plati. Istina, na kraju je sve ispalo kako treba, ali prve dvije četvrtine su mi razjasnile još neke stvari. To će biti dobro u budućem pripremnom periodu”, konstatuje Perović.

Vladimir Gojković je i ovog puta odigrao „punim plućima”.

“Rekao sam i poslije prve utakmice da su Grci veoma dobra ekipa - kaže kapiten Jadrana. “Mi smo počeli utakmicu nedopustivo ležerno, prekomotno, pa smo imali za kaznu i tu „petu“ četvrtinu”.

Miloš Šćepanović je i ovog puta blistao u ključnim trenucima.

“To su, napišite slobodno tako, dva lica naše reprezentacije - prvo loše, drugo pravo. Ne smijemo više sebi da dozvolimo ovakakav luksuz da suparnik „dobije pet golova fore”. Mogao bi neko,ako bi se nešto slično ponovilo kad bude mnogo važnije, i da nas kazni kao nekoliko puta prethodnih godina”, zaključuje Šćepanović.

Grčki selektor Dragan Andrić je i ovog puta hladnokrvno ocijenio meč.

“Mislim da su gledaoci mogli da uživaju. Iako utakmica nije bila od posebne važnosti susret je bio jako zanimljiv i rezultat neizvjestan do kraja. Mislim da smo posebno mi zaslužni za to, jer smo Crnu Goru natjerali da u drugom dijelu utakmice odigra kao da je polufinale Olimpiisjkih igara, a predolimpijskog turnira”.

Bonus video: