Gojković: Do kraja maja ćemo imati konkretan plan priprema za ljeto

"Možda i nacionalna prvenstva počnu ranije zbog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, ali u ovom momentu je rano misliti o tome", kazao je selektor vaterpolista
532 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Aleksandra Krupanič
Vladimir Gojković, Foto: Aleksandra Krupanič

Crnogorska vaterpolo reprezentacija se okupila danas u Igalu i počela s laganim treninzima, a selektor Vladimir Gojković najavljuje da bi ljeto koje dolazi moglo da se iskoristi na pravi način s obzirom na to da neće biti nikakvih takmičenja.

"Krenuli smo s individualnim radom prema instrukcijama, sa devet ili 10 ljudi u bazenu. Moramo da budemo oprezni, igrači su imali dugu pauzu, da pazimo da ne dođe do povreda. Okolnosti su takve kakve su, nadam se da nećemo naići na novu pauzu, da ćemo brzo nadoknaditi propušteno i da ćemo, s obzirom na to da ovog ljeta nema velikih takmičenja, imati dosta prostora za rad", rekao je selektor "ajkula".

Pripreme nacionalnog tima bi, doduše, mogla da prekine završnica crnogorskog prvenstva, u slučaju da Vaterpolo savez odluči da se igra.

"Plan je da radimo sa svim selekcijama, ne samo seniorskom. Želimo da proširimo bazu, a ovo je specifična situacija, biće prvo ljeto u kojem nema velikog broja takmičenja. Prvo treba i da sačekamo odluku oko našeg prvenstva, da vidimo da li će se igrati, pa ćemo i prema tome u narednih 15 dana napraviti konkretan plan za čitavo ljeto. Do kraja maja ćemo znati dosta toga", istakao je Gojković.

Prema nekim najavama, kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre će se održati u februaru naredne godine.

"Možda i nacionalna prvenstva počnu ranije zbog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, ali u ovom momentu je rano misliti o tome", kazao je Gojković.

Bonus video: