Gojković: Dobili smo dobru grupu; Aleksić: Želim samo borbu

Novljani sa Oradeom, Veronom i Sabadeljom, a Budvani za rivale imaju Hanover, Radnički i Solnok
63 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Ukropina, Primorac - Jadran, Foto: Foto "Vijesti"
Aleksa Ukropina, Primorac - Jadran, Foto: Foto "Vijesti"
Ažurirano: 08.09.2015. 17:03h

Crnogorski timovi su dobili rivale u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona u vaterpolu.

Šampion Jadran Carine nastupiće na turniru u Veroni, zajedno sa domaćinom, Oradeom i Sabadeljom.

Budvani će igrati u Hanoveru, a rivali su joj domaći tim, za koji nastupaju naši Predrag Jokić, Aleksandar Radović i Bojan Paunović, te mađarski Solnok i Radnički iz Kragujevca.

Jadran je tako, čini se, dobro prošao u žrijebu, jer protiv sva tri tima definitivno može da igra i traži jedno od prva dva mjesta koja garantuju prolaz u posljednju rundu kvalifikacija.

"Dobili smo dobru grupu, možemo da igramo sa svima i nijedna ekipa na papiru nije bolja od nas. Verona je bila trećeplasirana u Italiji, promijenila je dosta igrača, Sabadelj takođe, s tim što igra atipičan vaterpolo, a i prilična je nepoznanica u evropskim takmičenjima. Oradeu poznajemo od prošle godine i mislim da ne može da nas iznenadi. Vidjećemo, mislim da svi imaju šanse za prolaz", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Budva, s druge strane, nije imala sreće, njene šanse za plasman nisu tako velike, ali je mladi tim Aleksandra Aleksića na Malti u prvoj rundi pokazao da ima perspektivu.

"Realno, najveći problem nam je da dođemo do Hanovera, zato smo i željeli neki lakši put, na primjer do Rijeke. Ali, šta je tu je. Mislim da imamo šta da pokažemo u ovoj grupi, da protiv Radničkog možemo da igramo, probaćemo i protiv Hanovera koji ima dva naša reprezentativca, dok je Solnok favorit. Želim samo borbu, ovo je mlada ekipa, a što se tiče plasmana, vidjećemo – rekao je trener Budve Aleksandar Aleksić i nastavio:

"Problem je i taj što još nismo u mogućnosti da treniramo u svom bazenu, imamo i sitne povrede koje će biti sanirane do turnira u Hanoveru. Mi ove sezone imamo kompletan tim iz Budve, to je sjajna stvar, i potvrda da radimo dobro", dodao je Aleksić.

Preostale dvije grupe se igraju u Rijeci i Atini.

U Kantridi će se nadmetati Primorje, Duizburg, Spartak Volgograd i Marsej, a u Grčkoj Breša, Vuljagmeni, mađarski OSC i Monpelje.

Kvalifikacioni turniri se igraju od 18. do 20. septembra.

Bonus video: