Gojković: Dobro je, ali se ne zavaravamo

Novljani su u Sarajevu osvojili prvo mjesto ostvarivši maksimalan učinak u konkurenciji sa splitskim Jadranom, Primorcem i Vojvodinom.
2 komentar(a)
Jadran_1, Foto: V. BELOJEVIĆ
Jadran_1, Foto: V. BELOJEVIĆ
Ažurirano: 25.09.2012. 08:47h

I na drugom ovogodišnjem uvodnom turniru pred početak vaterpolo sezone, hercegnovski Jadran je ostavio odličan utisak. Novljani su u Sarajevu osvojili prvo mjesto ostvarivši maksimalan učinak u konkurenciji sa splitskim Jadranom, Primorcem i Vojvodinom. Na taj način ekipa sa Škvera koju sa klupe vodi dugogodišnji kapiten i reprezentativac Vladimir Gojković, pokazuje da i sa potpuno podmlađenim timom, ali kvalitetnim radom, ipak može da se uradi dosta toga.

- Što više utakmica, to je veća korist za ovu ekipu. Prvi turnir u Splitu nam je pomogao da vidimo neke obrise ekipe, a sada smo osvojili prvo mjestu u konkurenciji gdje je Vojvodina bila favorit. Međutim, pokazali smo dobru igru iako ima tu još dosta nedostataka, još dosta grešaka koje se moraju ispravljati, ali nadam se najboljem - kazao je šef struke Jadrana, Vladimir Gojković.

Bivši kapiten Novljana ipak ima previše iskustva da bi pripremne turnire, igru i rezultate na njima, prihvatio zdravo za gotovo.

- To što se desilo u Sarajevu ne smije nikako da nas zavara, jer to nije realna slika da mi dobijemo Primorac sa osam razlike (13:5). Moramo nastaviti da radimo na način na koji smo radili i da pokušavamo ispravljati te nedostatke - konstatovao je Gojković.

U Jadranu su od iskusnijih igrača trenutno uz kapitena, reprezentativnog golmana, Miloša Šćepanovića, naš reprezentativac Aleksandar Radović i Riječanin Ivan Krizman, dok su svi ostali mladići koji su prethdonih godina povremeno bili dio prve ekipe ili su tek sada priključeni iz mlađih pogona.

- Jedno je sigurno a to je da ćemo konstantno imati velike oscilacije u igri cijele ove sezone, jer su sada nosioci igre neki igrači koji su igrali malo prethodnih sezona i dali neki određeni doprinos rezultatima. Poslije ova dva turnira ti igrači su tek sada shvatili da je to potpuno drugačija uloga od onoga što su radili lani i da nije lako biti jedan od glavnih igrača, jer se tu mora misliti o mnogo više stvari. Tako da moramo ići korak po korak i biti spremni da radimo najviše što možemo, čak i više od ostalih da bismo nadoknadili naše nedostatke i dostigli određeni kvalitet - zaključio je Gojković.

Za Novljane sezona počinje utakmicom prvog kola Jadranske lige koja je zakazana za subotu, kada Jadranu gostuje upravo najveći sportski rival, kotorski Primorac.

Bonus video: