Gojković: Dobro smo ušli u turnir, slijedi izazov sa Mađarima

"Cilj je da osvojimo jedno od prva dva mjesta", istakao je Mlađan Janović
60 pregleda 1 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Betaphoto
Vladimir Gojković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 18.06.2018. 16:47h

Vaterpolo reprezentacija je savladala Japan u prvom kolu grupe A na finalnom turniru Svjetske lige.

Selektor Vladimir Gojković je generalno bio zadovoljan izdanjem, jedino mu se nije dopao period slabije igre u drugoj četvrtini.

"Čestitam igračima, ušli su u takmičenje na pravi način. Znamo da je Japan nezogdan, da gaji specifičan stil vaterpola i da možemo da imamo problema. Imali smo kontrolu meča, izuzev nekoliko minuta u drugoj četvrtini. Sada treba da odmorimo, jer je turnir naporan. Čeka nas duel sa Mađarskom koji je derbi, ali ne bih potcijenio Australiju, jer joj je ovo u godini glavni turnir. Mađari su svakako poseban izazov, pogovo kada igramo na njihovom bazenu. Mislim da nam je ova pobjeda uticala na samopouzdanje i da ćemo ući u meč na pravi način", rekao je Gojković za zvanični sajt Vaterpolo saveza.

Mlađan Janović je sa četiri gola bio najefikasniji.

"Počeli smo dobro turnir, važno je da smo pobijedili. U prve dvije četvrtine nismo bili dobro, nismo igrali kako smo se dogovorili, već smo jurili što veću razliku. Kasnije je sve došlo na svoje i sada se okrećemo Mađarima, onda i Australiji. Cilj je da osvojimo jedno od prva dva mjesta", istakao je Janović.

Bonus video: