Gojković: Drugo mjesto je fenomenalno

"Dobro znam koliko je teško doći do medalje na velikim takmičenjima", kaže naš bivši proslavljeni reprezentativac
6 komentar(a)
Gojković, Foto: Vesko Belojević
Gojković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.08.2013. 14:34h

Bivši reprezentativac Vladimir Gojković uvijek da pažljivu i konkretnu analizu, a srebrnu medalju iz Barselone je nazvao „fenomenalnom“, jer „dobro zna koliko je teško osvojiti odličje na velikim takmičenjima“.

"Drugo mjesto je zaista fenomenalan rezultat. Želim da čestitam svim igračima i stručnom štabu na odlično odrađenom poslu i velikom uspjehu. Dobro znam koliko je teško doći do medalje na velikim takmičenjima. U Barseloni nije počelo dobro, poremetio je dosta taj poraz od Grčke u prvom kolu, prije njega smo se nekako vidjeli među četiri najbolje ekipe. Potom nismo briljirali ni protiv Španije, ali je bilo vidljivo da ekipa ima reakciju, da će popraviti igru", kaže Gojković.

Da li je za medalju bila ključna pobjeda protiv Srbije?

"Apsolutno jeste. Bilo je vrijeme da izbacimo Srbiju i to je po meni najvažniji rezultat na turniru, jer smo ih eliminisali iz borbe za medalju, prvi put još od 1999. im se desilo da ne uđu u polufinale. Taj rezultat nam je dao krila, vjerovatno je igračima bilo mnogo lakše, jer je u četvrtfinalu u igri bilo sve - ili ispadate iz igre ili nastavljate da jurite medalju. Protiv Italije se vidjelo da smo u naletu, i selektor „azura“ Kampanja je rekao da se ne sjeća kada su primili toliko golova..."

A finale?

"Definitivno nismo bili na nivou kao u duelima sa Srbijom i Italijom. Vjerovatno je i umor učinio svoje, jer je pogotovo taj duel sa Srbima bio težak, i fizički i mentalno. Mađari su taktički bili veoma dobri, nisu nam omogućili da odigramo kako znamo u napadu i tu je bio problem. Jer, odbrana je opet odradila posao, primila je osam golova od takve ekipe, što je veoma dobro. Ipak, da je došlo do produžetka, mislim da bismo tu prelomili meč u našu korist".

Ne pamti se da je Miloš Šćepanović branio tako dobro, a da je Crna Gora izgubila?

"Miloš je bio fenomenalan, držao nas je u igri, odbranio je i peterac. Moglo je da bude bolje, ali nijanse su odlučile u korist Mađara", dodao je Gojković i posebno apostrofirao igru Filipa Klikovca.

"Priznajem da me je prijatno iznenadio, cijeli turnir je odigrao fantastično. Za mene je otkrovenje Svjetskog prvenstva, sada je jasno da imamo odličnog centra za budućnost", zaključio je trener Jadrana.

A. HAVERIĆ

Bonus video: