Gojković: Možemo da igramo sa svjetskim šampionom

"Hrvatska? Svako četvrtfinale je najteža utakmica na prvenstvu. Vjerujemo da možemo da igramo protiv svjetskog šampiona. Želim da zadržimo nivo igre koji smo imali cijelo ljeto", rekao je Gojković
83 pregleda 3 komentar(a)
Crna Gora - Rumunija Vaterpolo reprezentacija Barselona 2018, Foto: Bcn2018/facebook
Crna Gora - Rumunija Vaterpolo reprezentacija Barselona 2018, Foto: Bcn2018/facebook
Ažurirano: 22.07.2018. 20:27h

Crna Gora je savladala Rumuniju (15:5) i plasirala se u četvrtfinale EP.

Čeka ih meč sa Hrvatskom, a selektor Vladimir Gojković je podvukao koliko je duel sa Rumunijom bio važan.

"Ovo je bila utakmica na eliminaciju. Dobro smo otvorili meč i to je bilo veoma važno. Imali smo nekoliko promašaja, ali je odbrana bila na pravom mjestu sve vrijeme. Kontrolisali smo stvari, na kraju smo dobro i koristili šanse i mogu da budem zadovoljan. Hrvatska? Svako četvrtfinale je najteža utakmica na prvenstvu. Vjerujemo da možemo da igramo protiv svjetskog šampiona. Želim da zadržimo nivo igre koji smo imali cijelo ljeto", rekao je Gojković.

Aleksandar Radović je dao tri gola.

"Ispunili smo zacrtano, ali uvijek su teške te prve eliminacione utakmice. Maksimalno ozbiljno smo se pripremili za ovaj duel. Mislim da smo dosta stvari ispoštovali od prvog do posljednjeg minuta, a najviše su bile vezane za odbranu. Jako dobro smo odradili taj dio posla. Slijede Hrvati - šta reći o toj utakmici kad igrate sa jednom od najboljih selekcija na šampionatu. Četvrtfinale je uvijek najteža utakmica, ali ako hoćemo do medalje moramo da pobijedimo i najbolje ekipe".

Slično misli i Draško Brguljan.

"Odbrana funkcioniše, mislim da smo se napunili samopouzdanja i idemo hrabro na prvaka svijeta. Ne možemo mi da biramo - nema lakšeg i težeg puta. To je prvak svijeta, vicešampion Olimpijskih igara, ne treba puno pričati o Hrvatskoj. Moramo da vjerujemo sve vrijeme, ubijeđen sam da možemo u polufinale".

Bonus video: