Gojković o surovoj realnosti crnogorskog vaterpola: Nismo Pro Reko pa da ovako dominantno osvajamo

5 komentar(a)
Jadran, Vladimir Gojković, Foto: Savo Prelević
Jadran, Vladimir Gojković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.12.2015. 20:42h

Vaterpolisti Jadrana su sa 29 golova razlike savladali Kataro u polufinalu Kupa Crne Gore, u finalu savladali Budvu sa plus 17...

Činjenica je da su Novljani trofej osvojili potpuno zasluženo, a trener Vladimir Gojković je nakon revanša protiv Budvana sagledao stvari realno i pojasnio:

"Postoji i druga strana medalje - koliko je sve ovo dobro za crnogorski vaterpolo da bude plus 17 u dvije utakmice, a mi nismo Pro Reko, već mlada ekipa sa svega dva-tri iskusnija igrača. Ovo je realna sika, ali moramo da napravimo strategiju šta da uradimo, da vratimo igrače i da ojačamo ligu kako bi mladi mogli da stasavaju u prave vaterpoliste", rekao je Gojković i nastavio:

"Za ove tri godine smo napravili iskorak, kada smo krenuli u sezoni 2012/13. bili smo treća ekipa u Crnoj Gori, a već te godine smo uzeli primat, a sada to radimo dosta ubjedljivo", kazao je Gojković.

A trener Budve Aleksandar Aleksić je čestitao rivalu.

"Bilo je ovo vatreno krštenje za mene kao trenera. Naravno, čestitke idu na adresu Jadrana. Kod nas je prosjek godina 17. Međutim, prvi put je cijela ekipa iz Budve, moramo da nastavimo da radimo, jer mislim da ovdje imamo materijala - kazao je Aleksić.

Bonus video: