Gojković: Pristup je dobar, morao da branimo rejting

0 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Wpolo.me
Vladimir Gojković, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 26.04.2016. 19:06h

Crnogorski vaterpolisti su lako izašli na kraj sa Francuskom na Škveru (17:4) i upisali treću pobjedu u Svjetskoj ligi.

Selektor Vladimir Gojković je dao šansu svim igračima, jedino je meč s klupe odgledao golman Miloš Šćepanović.

''Mi smo igrali u kombinovanom sastavu, Francuzi su došli dosta oslabljeni... Pristup na domaćem bazenu je bio dobar, a mi u svakom meču moramo da opravdamo rezultat koji smo ostvarili na Evropskom prvenstvu. Da držimo taj rejting. Samim tim i da podižemo samopouzdanje i pokažemo svim ekipama koliko smo ozbiljni. To je danas djelovalo dobro, ali uvijek možemo naći neke greške. Nekim novim igračima smo dali šansu, da pokažu koliko mogu i koliko možemo da računamo na njih", rekao je Gojković i dodao:

"Za kraj gostujemo Srbiji. odigraćemo taj meč najvjerovatnije u najjačem mogućem sastavu. Iako će biti bez rezultatskog značaja, utakmice sa Srbijom donose neki poseban naboj. Vidjećemo, u zavisnosti od klupskih obaveza na koje igrače možemo da računamo. Uglavnom, biće to dobra provjera", istakao je Gojković.

Aleksandar Ivović je bio najefikasniji pojedinac sa četiri gola.

"Bilo je i objektivnih razloga zašto je razlika ovolika. Oni su se prije 20 dana plasirali na Olimpijske igre i to je za njih istorijski uspjeh. Iz te ekipe su večeras igrala samo tri ili četiri igrača. Čak su došli i danas, na dan utakmice, jer je juče bilo nevrijeme. Ovo nije realan rezultat, mogu oni bolje nego što su pokazali večeras. Raduje ovaj rezultat i što su mlađi igrači pokazali da se na njih može računati u budućnosti", istakao je Ivović.

Bonus video: