Gojković: Protiv boljih ekipa ovakvih promašaja ne smije da bude

"Definitivno je bio loš napad s igračem više, koji je mogao da nas košta pobjede", rekao je selektor "ajkula"
1 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Wpolo.me
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 16.07.2018. 11:24h

Vaterpolo reprezentacija je pobijedila Francusku na startu Evropskog prvenstva u Barseloni - to je i ono najvažnije u cijeloj priči.

Ali, napad ubuduće mora da bude na mnogo ozbiljnijem nivou, poručio je selektor Vladimir Gojković nakon trijumfa od 8:6.

"Odlično smo otvorili utakmicu, imali smo pravi pristup. Vodili sa 3:0, imali smo i zicer da meč lagano privedemo kraju. I pored toga stvarali smo dosta šansi kod 3:1, ali definitivno je bio loš napad s igračem više, koji je mogao da nas košta pobjede. Na kraju je Ivović postigao gol sa osam, devet metara i zato nismo ušli u neizvjesnu završnicu. Ne mogu da zamjerim igračima, mislim da igra nije bila loša", rekao je Gojković i pohvalio protivnika:

"Francuska je odigrala dobar meč, ali protiv boljih ekipa od njih moramo koristiti ovakve šanse. Veliki broj zicera sa dva, tri metra nismo iskoristili i to moramo da realizujemo. Ostalo je bilo dobro i najvažnije je da smo pobijedili. Idemo dalje", kazao je Gojković.

Saša Mišić je takođe svjestan da "ajkule" mogu i moraju bolje.

"Kao što smo rekli prije utakmice - prvi meč na takmičenju je specifičan, težak... Međutim, i pored toga, mislim da nismo dobro odigrali. Jedino dobro što ćemo da pamtimo iz ove utakmice su ta tri boda, što je i bila naša obaveza. Vidjeli smo greške, vidjeli smo na čemu treba da radimo i šta moramo da popravimo. Siguran sam da ćemo rasti iz meča u meč i da će sve biti kako treba"; istakao je centar naše reprezentacije.

Selektor Francuske Nenad Vukanić je bio zadovoljan:

"Ostaje žal zbog rezultata, imali smo šansu, ali pobijedio je bolji tim. Došli smo ovdje da svaki meč odigramo najbolje što možemo i veoma sam zadovoljan kako smo parirali Crnoj Gori. Momci su imali pravi pristup, a i odigrali smo odličan meč.

Bonus video: