Gojković saopštio spisak od 15 igrača za Kup Evrope

Na spisku nema Alekse Ukropine koji je povrijedio rame
58 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.04.2018. 11:06h

Crnogorski vaterpolisti od četvrtka do nedjelje učestvuju na finalnom turniru Kupa Evrope u Rijeci, a selektor Vladimir Gojković je objavio spisak od 15 igrača na koje računa za završnicu novoformiranog takmičenja pod okriljem LEN-a.

"Ajkule" će biti u grupi sa Srbijom, Hrvatskom i Francuskom, dok drugu čine Mađarska, Italija, Grčka i Španija.

Sistem takmičenja je takav da će se u finale plasirati najbolje ekipe iz dvije grupe, dok će se drugoplasirani timovi boriti za bronzu.

U odnosu na kvalifikacioni turnir u Palermu sredinom februara Gojković je napravio neke korekcije - nema Alekse Ukropine zbog povrede ramena, Stefana Vidovića i Nikole Murišića, a u nacionalnom timu su ponovo Bogdan Đurđić, Vlado Popadić i Vladan Spaić.

"Ranije smo već pričali o ovom sistemu takmičenja. Izuzetno je naporno, igraće se četiri utakmice u četiri dana, a već peti dan idemo za Rumuniju, da bismo šestog igrali protiv njih u Svjetskoj ligi. Cilj je da svi budu zdravi nakon ovog turnira, jer se vraćaju klupskim obavezama", rekao je Gojković za sajt Vaterpolo i plivačkog saveza.

Prvi meč na turniru Crna Gora igra sa Srbijom (četvrtak od 20.30), potom slijede dueli sa Hrvatskom (petak u 17.30) i Francuzima (subota 17.30).

"Imaćemo provjere protiv dvije najjače reprezentacije u ovom momentu - Srbije i Hrvatske. Sa Srbima igramo prvog dana i oni dolaze u mnogo jačem sastavu nego što je bio u Podgorici. Kroz ovakve utakmice možemo samo da podignemo nivo igre. Kada pogledamo kompletne sastave, mi imamo najmanje iskustva od svih u Kupu Evrope, jer smo ekipa koja se tek gradi. Vjerujem da ćemo iz meča u meč biti bolji", istakao je Gojković.

Na Gojkovićevom spisku putnika za Rijeku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Bojan Banićević, Marko Petković, Aleksandar Radović, Đuro Radović, Dragan Drašković,Vlado Popadić, Aleksandar Ivović, Saša Mišić, Vladan Spaić, Uroš Čučković, Miloš Šćepanović, Filip Klikovac i Bogdan Đurđić.

Bonus video: