Hrvati ogorčeni nakon pobjede Crne Gore nad Srbijom

Udovičić, Prlainović i Filipović potrošili su ukupno 14 lopti za dva gola, što bi u normalnim okolnostima svakako zabrinulo selektora Srbije Dejana Udovičića", prenio je portal Index.hr
77 pregleda 0 komentar(a)
Zloković i Rađen, Foto: REUTERS
Zloković i Rađen, Foto: REUTERS
Ažurirano: 24.01.2012. 11:34h

Hrvatski mediji s ogorčenjem su prokomentarisali rasplet u B grupi vaterpolo prvenstva Evrope u Ajndhovenu, gdje je sigurni učesnik polufinala Srbija porazom od Crne Gore "otpisala" od borbi za medalju aktuelnog šampiona, reprezentaciju Hrvatske.

"Crnogorci su protiv neprepoznatljivih Srba stvorili na početku utakmice prednost, koju su bez većih problema držali i do kraja utakmice povećali na konačnih 11:7. Tri prve violine u srpskoj reprezentaciji imale su očajan dan - Udovičić, Prlainović i Filipović potrošili su ukupno 14 lopti za dva gola, što bi u normalnim okolnostima svakako zabrinulo selektora Srbije Dejana Udovičića", prenio je portal Index.hr.

Crna Gora je pobjedom nad Srbijom u posljednjem kolu zauzela drugo mjesto u grupi i igraće u četvrtfinalu, kao i trećeplasirana Njemačka poslije trijumfa nad Rumunijom (10:9), dok je Hrvatska savladala Španiju (11:10), ali je ostala na četvrtoj poziciji plaćajući ceh zbog neuspjeha u ranijim mečevima protiv Srbije i Nemačke.

Portal navodi riječi hrvatskog selektora Ratka Rudića, koji je uoči posljednjeg kola rekao da je prolazak u četvrtfinale "utopija".

"Naravno, stari lisac bio je u pravu, ali nada u poštenje i pozitivan rasplet ipak je tinjala. Sve dok Crnogorci protiv Srba nisu zagospodarili bazenom kao da igraju protiv Turske ili Holandije, a ne s reprezentacijom koja je u Ajndhovenu pokazala daleko najviše, i koja će, ako ne bude nepredviđenih događaja, naslijediti naše na krovu Evrope", piše Index.hr.

Zagrebački "Jutarnji list" ironično ističe da su Crnogorci "iznenađujuće" i "neočekivano" slavili protiv komšija Srba, čime je Hrvatska praktično izbačena iz borbi za medalju.

Splitska "Slobodna Dalmacija" piše da je hrvatska reprezentacija "izgurana" na četvrto mjesto u grupi, dok zagrebačke "Sportske novosti" prenose da su Srbi protiv Crnogoraca bili "potpuno nezainteresovani" i da hrvatski vaterpolisti u Ajndhovenu "ne samo da neće odbraniti zlato iz Zagreba, već na kraju neće vidjeti ni četvrtfinale".

Bonus video: