I kombinovani sastav Crne Gore jak za Ruse

Nikola Janović je predvodio crnogorske vaterpoliste sa četiri gola, tri je dao Sarić, Draško Brguljan se upisao dva puta, a po jednom Nikola Murišić i Vukasović
2 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Danilo Papić
Nikola Janović, Foto: Danilo Papić
Ažurirano: 03.06.2014. 20:35h

Prvi pripremni meč u pripremama Crna Gora je pobijedila u sastavu koji se vjerovatno teško ikada više može spojiti u nacionalnom timu.

Na otvorenom bazenu na Škveru je savladana Rusija rezultatom 11:9, tim koji će ujedno biti rival „ajkulama” u grupi na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

U ekipi Ranka Perovića protiv "zbornaje" su bili mladi Vlado Popadić iz Jadrana, njegovi saigrači Slaven Kandić i Jovan Sarić, te Marko Vukmirović iz Budve i Uglješa Vukasović, bek Primorca...

Nikola Janović je predvodio crnogorske vaterpoliste sa četiri gola, tri je dao Sarić, Draško Brguljan se upisao dva puta, a po jednom Nikola Murišić i Vukasović.

Meč je odigran u dobrotvorne svrhe za pomoć poplavljenim područjima u Srbiji i BiH, a prikupljeno je ukupno dvije hiljade i 100 eura.

Prije ovog duela na Škveru su igrali juniori Jadrana i Sinteza iz Kazanja.

Domaćin je pobijedio sa 10:4.

Crna Gora - Rusija 11:9 (3:1, 3:2, 4:2, 1:4)

Herceg Novi - Bazen na Škveru. Gledalaca: 1.200. Sudije: Matijašević, Obradović. Igrač više: Crna Gora 3 (2), Rusija 9 (2). Peterci: Crna Gora 1 (1), Rusija 1 (1).

Crna Gora: Šćepanović, Kandić, Dr. Brguljan 2, Sarić 3, Đurđić, Pješivac, Drašković, Vukmirović, N. Janović 4, Vukasović 1, Murišić 1, Klikovac, Jokić, Popadić.

Rusija: Gusev, Kostrov, Sučkov, Odincov, Antipov 2, Zinatulin, Novoksenov, Timakov 1, Nagajev, Stepanjuk 3, Holod 1, Žitnjik, Šepelev 2, Derevjankin.

Bonus video: