Igo Kruzija više nije "ajkula"

Sve su glasnije priče da ovaj 23-godišnjak planira da se vrati u domovinu i zaigra za Francusku, što je želja i tamošnjeg Saveza
155 pregleda 4 komentar(a)
Igo Kruzija, Foto: Danilo Papić
Igo Kruzija, Foto: Danilo Papić
Ažurirano: 23.04.2014. 11:46h

Misija Iga Kruzije u crnogorskoj vaterpolo reprezentaciji je gotovo sigurno završena, saznaju "Vijesti".

Francuz koji je bio dio tima na Svjetskom prvenstvu u Barseloni prošlog ljeta je, naime, obavijestio čelne ljude iz Vaterpolo saveza i selektora Ranka Perovića da nije u mogućnosti da se u potpunosti posveti obavezama u kapici "ajkula".

On je ovu odluku obrazložio time da sada, kada više ne igra za crnogorski klub (prošle godine nastupao za Budvu, ove sezone je član Breše) ne bi mogao da isprati ritam koji bi se od njega tražio...

Kruzija je s ovim argumentom svakako ostao nedorečen, ali je jasno da nije spreman da opet provede čitavo ljeto na pripremama sa Crnom Gorom kao što je bio slučaj prošle godine, kada je i dobio crnogorsko državljanstvo i istakao da je dobio "šansu karijere".

Takođe, sve su glasnije priče da ovaj 23-godišnjak planira da se vrati u domovinu i zaigra za Francusku, što je želja i tamošnjeg Saveza.

Doduše, povratkom Aleksandra Radovića nakon povrede pitanje je da li bi Kruzija i imao šanse da ode na Evropsko prvenstvo u Budimpešti, jer nema dileme da je golgeter Posilipa kvalitetniji i potrebniji "ajkulama" za predstojeće ljeto gdje ih još očekuje učešće na finalnom turniru Svjetske lige i FINA kupu.

Kako god, jasno je da eksperiment sa Francuzom u kapici crnogorske reprezentacije nije donio mnogo, ali sreća pa on nije skupo plaćen na Svjetskom prvenstvu gdje je Crna Gora osvojila srebrnu medalju.

A da Kruzija baš i nije u Perovićevim planovima ove sezone vidjelo se u Svjetskoj ligi, jer je ljevoruki napadač bio na spisku u samo dvije od ukupno šest utakmica - protiv Slovačke u Budvi i Njemačke u Herceg Novom.

Bonus video: