Ivović: Bićemo pravi na Olimpijskim igrama

79 pregleda 4 komentar(a)
Aleksandar Ivović i Dušan Simonović, Foto: VPSCG
Aleksandar Ivović i Dušan Simonović, Foto: VPSCG
Ažurirano: 23.03.2016. 21:47h

Aleksandar Ivović najbolji je vaterpolista Crne Gore u 2015. godini u izboru Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

Na tradicionalnoj svečanosti "Veče crnogorskog vaterpola" priznanje ponajboljem igraču na planeti uručio je predsjednik VPSCG Srđan Kovačević.

"Godina za koju sam dobio priznanje nije bila berićetna, bila je ispod očekivanja. Ali, na samom početku ove godine taj utisak smo popravili. Napravili smo dva vrhunska rezultata - kvalifikovali smo se na Olimpijske igre, prvi put bez kvalifikacija, i naravno osvojili srebro na EP u Beogradu. Uz pomoć države i Olimpijskog komiteta, koji će nam sigurno po treći put obezbijediti vrhunske uslove za rad i pripreme, na pravi način treći put zaredom prezentovaćemo Crnu Goru na OI u Riju", rekao je Ivović.

Najbolji mladi vaterpolista u 2015. godini je Vlado Popadić, član Jadran Carina. Najbolja crnogorska plivačica u 2015. Godini je Jovana Terzić, a plivač Maksim Inić.

Za izuzetan doprinos razvoju plivanja VPSCG dodijelio je nagradu Ivanu Zuberu za zaslužnog sportskog radnika.

"Imali smo uspjeha i u drugim stvarima, ne samo sa rezultatima. Prije svega, mislim na saradnju sa Opštinom Nikšić oko rekonstrukcije bazena. Nadam se da ćemo taj posao završiti najkasnije za dva mjeseca", istakao je Kovačević.

Bonus video: