Ivović ima novog trenera, Španac naslijedio Rudića u Pro Reku

U igri za trenera Reka bili su i Elvis Fatović, Karlo Silipo i Alberto Anđelini
1365 pregleda 0 komentar(a)
Gabrijel Ernandes, Foto: Marca.com
Gabrijel Ernandes, Foto: Marca.com

Pro Reko je brzo reagovao nakon odluke Ratka Rudića da završi karijeru i za novog trenera imenovao Španca - klupa italijanskog velikana rezervisana je za Gabrijela Ernandesa.

Ernandes je do 2016. godine bio selektor "crvene furije", a Reko će preuzeti na početku priprema za sezonu 2020/21.

"Inspiriše me to što u klub stižem nakon velikana kakav je Ratko Rudić. Reko za mene predstavlja izazov, ali izazov kojem se radujem. Ovo je velika šansa za mene", rekao je Ernandes.

On je peti strani trener u istoriji kluba iz Ligurije, za koji nastupa crnogorski reprezentativac Aleksandar Ivović.

Prije Ernandesa Reko su vodili Mađar Imre Sikora (od 1980. do 1984. godine), srpske legende Igor Milanović (sezona 2014/15) i Vladimir Vujasinović (2016-18), te Rudić posljednjih sezonu i po.

"Želim da svaki igrač u mom timu osjeti da je bitan, jer se samo tako stvara timski duh. Pauza zbog koronavirusa? Ne vjerujem da će to predstavljati problem. Siguran sam da će igrači doći u klub nakon dobro odrađenih priprema sa reprezentacijama, da će biti u dobroj formi. Vaterpolo je naporan sport i jasno je da ako ne treniraš kako treba, onda ne možeš ni da igraš", poručio je 45-godišnji stručnjak.

U igri za Rudićevog nasljednika su bili i selektor Australije Elvis Fatović, nekadašnji trener Posilipa Karlo Silipo i Alberto Anđelini, koji vodi Savonu.

Bonus video: