Ivović: Najveća prednost Mađara je šut spolja

"Na Svjetskom prvenstvu u Šangaju su nam dali najviše golova iz kontri, bitno je da im to zatvorimo, jer oni igru “kost u kost” ne bi mogli da izdrže", kaže Ivović.
60 pregleda 0 komentar(a)
Ivović, Foto: Zoran Đurić
Ivović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.01.2012. 10:43h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Osim Draška Brguljana, peti zvanični meč sa Mađarima igraće još samo četiri igrača - kapiten Nikola Janović, Miloš Šćepanović, Predrag Jokić i Aleksandar Ivović.

“Sada smo svi dosta rasterećeniji i to će da nam bude olakšavajuća okolnost u polufinalu. U dosadašnjim mečevima imali smo to breme na leđima. Veliki pritisak koji smo osjećali se najbolje vidio u uvodnim minutima utakmica, u kojima nismo igrali kako bi trebalo. Ili je igrač više bio loš, ili smo gubili, ili nismo bili dovoljno agresivni.

Mislim da je sve to bilo zbog psihološkog opterećenja. Nadam se da ćemo protiv Mađarske od početka do kraja odigrati kao protiv Grčke posljednje dvije četvrtine, ili kao čitavu utakmicu sa Srbijom”, ističe Ivović.

Bek Pro Reka je saigrač Tamaša Kašaša i Norberta Madaraša i zna šta može da očekuje u večerašnjem susretu.

“Najveća prednost Mađara je šut spolja, ali se nadam da ćemo smoći snage da to zaustavimo i dobijemo utakmicu. Brza igra je uvijek bila odlika Mađara. Na Svjetskom prvenstvu u Šangaju su nam dali najviše golova iz kontri, bitno je da im to zatvorimo, jer oni igru “kost u kost” ne bi mogli da izdrže.

Najbitnije je kako ćemo da se branimo sa igračem manje, jer se zna da oni imaju jednu najboljih realizacija u svjetskom vaterpolu u situacijama šest na pet. Ako taj segment budemo imali na 50 odsto, možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu”.

Smatraš li da mora da se poboljša i realizacija igrača više da biste imali šansu u polufinalu?

“Mučimo se u tom segmentu, ali prije svega zato što uđemo u utakmicu labavo ili nismo dovoljno agresivni, pa se to odrazi na naš napad. Gledao sam neke treninge Mađara i sigurno će da „skaču“ na nas. Zbog toga je najvažnije da odigramo do samog kraja, da ne brzamo i vjerovatno će da se otvori neka šansa za lakši gol sa stative ili krila - otkrio je recept Ivović.

Petrović: Koncentracija je neophodna

Antonio Petrović u bazenu će biti zadužen za čovjeka sa kojim je osvojio titulu prvaka Evrope, Adama Štajnmeca. Kada bi Toni igrao kao u Rijeci, kada je morao da bude MVP fajnl-fora, Crna Gora bi sigurno bila za korak bliža finalu.

“Poznajemo se dosta dobro, znamo njihovu igru i sigurno nam neće biti nimalo lako. Moramo da budemo potpuno koncentrisani tokom čitave utakmice, da ne bude padova kao protiv Grčke i Španije. Motiva ne može da fali, idemo na pobjedu”, kaže bek Savone.

Da li ste se oslobodili psihološkog pritiska sada kada ste stigli do polufinala?

“Ne krijemo da smo na posljednjih nekoliko takmičenja imali „kočnicu“. Postojao je neki grč, ali smo se sada oslobodili toga. Znali smo da smo kvalitetnija ekipa od Grčke, to je i presudilo. Sada nema potrebe da bude grča, ovo je polufinale, utakmica u kojoj može svašta da se desi. Igramo protiv jakih Mađara, ali i mi posjedujemo kvalitet i želimo da trijumfujemo”, naglašava Petrović.

Bonus video: