Ivović pet sekundi prije kraja spriječio poraz

Velike zasluge za ovaj rezultat ima i Zdravko Radić, koji je zaustavio peterac i nekoliko zicera, od kojih posljednji Blaiju Maljaraću 12 sekundi prije kraja
79 pregleda 5 komentar(a)
Aleksandar Radović, Foto: Miloš Samardžić
Aleksandar Radović, Foto: Miloš Samardžić
Ažurirano: 23.06.2016. 20:49h

U prvom meču na tuniru Trofej Jadrana, crnogorski vaterpolisti su pokazali dva lica. Protiv neugodne Španije je to bilo dovoljno za remi (5:5).

Devet minuta je trebalo „ajkulama” da postignu prvi gol na meču, kada je Aleksandar Radović pogodio za 1:2. Španci su u prvom poluvremenu imali i tri pogotka prednosti (4:1), promašili i peterce na 3:1 i 4:3, a remi Crnoj Gori je donio Aleksandar Ivović pogotkom pet sekundi prije kraja.

Velike zasluge za ovaj rezultat ima i Zdravko Radić, koji je branio samo u drugom poluvremenu i zaustavio peterac i nekoliko zicera, od kojih posljednji Blaiju Maljaraću 12 sekundi prije kraja.

„Prelijepa atmosfera, kao i uvijek na ovom bazenu. Ovakvih turnira mora biti što više. Ljudi uživaju u ovakvim mečevima, a nama ovo dođe kao odlična priprema. Što se meča tiče, malo smo umorni, ali za ovaj period priprema zadovoljan sam igrom. Početak je bio loš, ali smo se ispromašivali sa igračem više. Da smo postigli neki gol, bilo bi drugačije. Uvijek je teško igrati protiv Španaca. Fizički su izuzetno jaki, plivaju odlično. Na kraju smo došli do neriješenog rezultata”, kazao je Radović.

Crna Gora sjutra veče (21) igra protiv Hrvatske, koja se u prvom meču na turniru izgubila od Mađarske 11:9.

Crna Gora - Španija 5:5 (0:2, 2:2, 1:0, 2:1)

Herceg Novi - Bazen Jadran Škver. Gledalaca: 1.200. Sudije: Vogel (Mađarska), Teićido (Španija).

Crna Gora: Radić, Dr. Brguljan, Pasković, Petrović 1, Da. Brguljan 1, Radović 1, Vidović, Čučković, Ivović 2, Klikovac, Vukčević, Drašković, Šćepanović, Đurđić, Pješivac.

Španija: Agilar, Munaris, Roka, Alarkon, Molina, Mingel, Širanj, Espanjol 1, Taulj 1, Fernandes, Maljarać 1, Ećenike 2, Lopes Pinedo, Gutijeres, Granados.

Bonus video: