Ivović potpisao za Jug: Donio sam pravu odluku

Uz reprezentativca Crne Gore, na Gruž je stigao Toni Azevedo, koji je prije nekoliko godina već igrao u Dubrovniku. Iz Mađarske se vratio i Miho Bošković
106 pregleda 8 komentar(a)
Aleksandar Ivović, Foto: Reuters
Aleksandar Ivović, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.08.2012. 19:22h

Kao što su “Vijesti” i najavile, Aleksandar Ivović naredne dvije godine biće član dubrovačkog Juga.

Kako je istakao predsjednik Juga Ivo Pavličević, riječ je o velikom igračkom pojačanju.

"Njegovim dolaskom Jug u ovoj sezoni ima ekipu koja može da parira svim protivnicima i u Hrvatskoj i u Ligi šampiona", istakao je Pavličević.

Uz reprezentativca Crne Gore, na Gruž je stigao Toni Azevedo, koji je prije nekoliko godina već igrao u Dubrovniku. Iz Mađarske se vratio i Miho Bošković.

"Bio sam juče na pregovorima, a jutros sam se telefonskim razgovorom i zvanično dogovorio o saradnju s Jugom", rekao je Ivović za "Vijesti".

Popularni Leka je, logično, zadovoljan izborom.

"Prezadovoljan sam, Jug je institucija u ovom sportu, uz Pro Reko vjerovatno i najveći klub na planeti. Poklopile su nam se ambicije, biću blizu kuće i siguran sam da sam donio pravu odluku", kazao je Ivović.

Jug su napustili Paulo Obradović i golman Frano Vićan, koji su pojačali riječko Primorje, gdje će im saigrač biti i Sandro Sukno, koji je iz Juga prošlog ljeta otišao u Pro Reko.

"Dovođenjem Ivovića, uprava je izvanredno reagovala, jer je riječ o najkompletnijem igraču današnjice. Na taj način je nadomješten odlazak Sandra Sukna u Primorje", rekao je trener Juga, Veselin Đuho.

Te riječi bivšeg šefa stručnog štaba Budve govore najbolje kakva je bila situacija sa Suknom - najtalentovaniji igrač svijeta je u ugovoru imao klauzulu da u slučaju odlaska iz Pro Reka ne može da pojača konkurenta Juga, koji ga je očekivao.

Sukno je, međutim, odlučio da ode u Primorje, a taj njegov potez uzburkao je strasti u Dubrovniku i čak doveo do fizičkog obračuna u upravi velikana sa Gruža.

Bonus video: