Iznenađenje u Đenovi - Olimpijakos preko Pro Reka do evropske titule

Crnogorski reprezentativac i bek Pro Reka Aleksandar Ivović, koji je sa timom iz Đenove dva puta bio prvak Evrope, u finalu je postigao jedan pogodak
92 pregleda 2 komentar(a)
Vaterpolo klub Olimpijakos, Foto: Len.eu
Vaterpolo klub Olimpijakos, Foto: Len.eu
Ažurirano: 09.06.2018. 19:47h

Iznenađenje u Đenovi, i to kakvo - Olimpijakos je pokvario računicu Pro Reku, savladao ga u finalu i drugi put u istoriji Lige šampiona, nakon što je slavio i 2002. godine.

Reko, najveća vaterpolo snaga već više od deceniju, dobio je organizaciju finalnog turnira, sve je bilo spremno za slavlje, ali se pokazalo da u Evropi ima još nekoliko veoma ozbiljnih ekipa.

Tim Vladimira Vujasinovića je u četvrtfinalu F8 mučila Breša (pala je nakon peteraca), onda u polufinalu Jug (bilo je 9:8), ali Olimpijakos nije propustio šansu - slavio je sa 9:7 i priredio malu senzaciju.

Grci su bili u finalu u sezoni 2015/16, tada im je titulu oteo Jug, ali ovog puta je sve došlo na svoje - Hrvati Josip Pavić, Paulo Obradović i Andro Bušlje uz podršku grčkih reprezentativaca su zadali Reku udarac u sezoni u kojoj je želio apsolutno sve trofeje.

U finalu se igralo gol za gol sve do treće četvrtine kada su Grci poveli sa 6:4, ali se Reko vratio i poravnao na 6:6. To je, međutim, bilo sve od Italijana koji su protivniku dozvolili da serijom 3:0 ode na 9:6 i osigura titulu.

Crnogorski reprezentativac i bek Pro Reka Aleksandar Ivović, koji je sa timom iz Đenove dva puta bio prvak Evrope, u finalu je postigao jedan pogodak.

U pobjedničkom timu je najbolji bio Joanis Fudulis sa četiri pogotka.

Bonus video: