Jadran bolji od Mornara, drugi trijumf Primorca, Budva na minus šest u Splitu

U A2 ligi, Kataro izgubio od Šapca sa 12:5
0 komentar(a)
Dimitrije Kriještorac, Foto: Savo Prelević
Dimitrije Kriještorac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.01.2018. 20:22h

Jadran Carine je mini seriju od dva remija u regionalnoj A1 ligi (protiv Partizana i Mladosti) prekinuo u duelu sa splitskim Mornarom.

Novljani su u prvom meču u 2018. na svom bazenu slavili sa 8:4 i odbranili treće mjesto na tabeli - sada imaju četiri boda više od sastava iz Dalmacije.

Prvih osam minuta nije bilo golova u Igalu, ali nije bio samo to problem za Jadran, već i što je Danil Merkulov napravio dvije lične greške.

Ipak, nastavak je bio u znaku crnogorskog šampiona, koji je nakon 1:2 serijom od 6:0 stigao do 7:2 u finiša treće dionice i riješio pitanje pobjednika.

Primorac u Budvi odradio POŠK

Primorac je upisao pobjedu koja bi bitno mogla da utiče na konačnu tabelu i borbu za opstanak u regionalnom takmičenju (posljednja ekipa ispada, pretposljednja ide u baraž).

Kotorski tim je kao domaćin u Budvi savladao POŠK sa 8:4 i slavio tek drugi put ove sezone u A1 ligi, nakon što je bio bolji od Jadrana u Splitu.

Prvih pet minuta susreta su i riješili pobjednika, jer je Primorac brzo poveo sa 3:0 i najavio osvajanje tri boda...

Imao je domaćin i krizu u trećoj četvrtini kada je POŠK s dva vezana gola smanjio na 6:4, ali se mreža ekipe Petra Vica posljednjih devet minuta i 10 sekundi utakmice nije tresla...

Antonio Petrović i Damir Crepulja su bili najefikasniji sa po tri gola...

Budva glatko poražena na Poljudu

Budvi ne ide na gostovanjima, pa je poraz od Jadrana u Splitu bio neminovan.

Na Poljudu je bilo 13:7 za domaćina, a sve što je uradila Budva bilo je da u finišu prve četvrtine preko Marjana Mitrovića smanji na 3:2.

Kasnije je sve bilo u znaku Splićana, koji su u drugom poluvremenu konstantno imali po pet ili više golova prednosti. Australijanac Nejtan Pauer je sa četiri gola bio najbolji u pobjedničkom timu, dok se kod gostiju istakao dvostruki strijelac Srđan Vuksanović.

Budva je tako ostala na posljednjem mjestu - poslije osam kola ima svega tri boda, koje je upisala trijumfom nad Partizanom na svom bazenu...

Budvane u narednom kolu čeka duel sa Primorcem.

A2 liga: Kataro upisao četvrti poraz na gostovanju Šapcu

Vaterpolisti Katara su upisali 4. poraz u A2 ligi.

Bolji od tima Mirka Vičevića bio je Šabac, koji je na svom bazenu slavio rezultatom 12:5.

Crnogorski tim je vodio sa 1:0 i 2:1, a onda je dozvolio domaćinu da preokrene i već do poluvremena dođe do pet golova razlike - 8:3.

Jedini strijelci za Kataro bili su Nebojša Vušković, koji je postigao četiri gola, te Dragan Marković.

U prvih osam kola kotorska ekipa, pored četiri poraza, ima po dvije pobjede i remija.

Za Šabac igraju dva crnogorska internacionalca - Nikola Marković i Filip Tenžera.

Tenžera je bio dvostruki strijelac, dok se Marković upisao jednom...

Jadran Carine - Mornar 8:4 (0:0, 4:2, 3:0, 1:3)

Igalo - Bazen Instituta "Simo Milošević". Sudije: Savinović (Hrvatska), Adžić (Crna Gora). Igrač više: Jadran Carine 6 (4), Mornar 3 (2). Peterci: Jadran Carine 1 (1).

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 2, Popadić, Kriještorac 3, D. Banićević, Merkulov, B. Banićević, Gardašević, Đ. Radović 1, D. Radović, Drašković 2, Petković, Tešanović, Mijušković.

Mornar: Šparada, Čagalj 1, Erak, Akrap, Ćalić, Živković 1, Solje, Buha 1, Vrdoljak, Burić 1, Dužević, Kreković, Pavić, Rako.

Primorac - POŠK 8:4 (3:2, 3:0, 0:2, 2:0)

Budva - Bazen "Dragan Trifunović". Sudije: Radičević (Hrvatska, Ivanovski (Crna Gora). Igrač više: Primorac 7 (2), POŠK 4 (-).

Primorac: Šubladze, Matković, Crepulja 3, Petrović 3, Gluhaić 1, Gopčević, Mačić, Vukmirović, Latinović, Grgurević, Vukasović, Paunović 1, Isljamović, Sekulić.

POŠK: Podrug, Bego 1, Divković, Begović, Vuleta, Vukić, Elez, Gadža, Kunac, Bebić 1, Delić 2, Borovčić-Kurir, Bratim, Butić.

Jadran Split - Budva 13:7 (4:2, 2:1, 4:1, 3:3)

Split - Bazen na Poljudu. Sudije: Vlašić (Hrvatska), Obradović (Crna Gora). Igrač više: Jadran Split 3 (2), Budva 5 (1). Peterci: JAdran Split 1 (1).

Jadran Split: Anić, Goreta 1, Marinić-Kragić 2, Krapić 2, Butić, Pejković, Pauer 4, Marelja 1, Visković, Milardović 3, Bušelić, Buzdovačić, Strujić, Srhoj.

Budva: Kralj, N. Dragović 1, S. Ćetković, Vuksanović 2, Mitrović 1, Jusuke 1, D. Dragović, N. Popović, Vujašević 1, B. Popović 1, P. Ćetković, Franeta, Krivokapić, Rašković.

Bonus video: