Pobjede Jadrana i Primorca, Budva poražena od Mladosti, izgubio i Kataro

Novljani došli do druge pobjede
1734 pregleda 0 komentar(a)
Jadran nije dozvolio iznenađenje, Foto: Milan Šapurić
Jadran nije dozvolio iznenađenje, Foto: Milan Šapurić
Ažurirano: 28.09.2019. 22:07h

Vaterpolisti Jadran Carina su upisali drugu pobjedu u regionalnoj A1 ligi. Nakon startnog trijumfa u Splitu, Novljani su na Škveru savladali Partizan - rezultat je bio 10:8.

Gostima je pripala prva četvrtina, vodili su 2:1, a Jadran je prvu opipljivu prednost imao početkom druge dionice kada je poveo 4:2.

Imao je crnogorski šampion i plus četiri (8:4 u posljednjoj), ali daleko od toga da je meč bio riješen, jer je Partizan na tri minuta i 33 sekunde prije kraja prišao na 8:7.

Nalet Beograđana je odbio Uroš Vučurović i pogodio za 9:7, a konačan rezultat je postavio Marino Čagalj 71 sekundu prije kraja.

Đuro Radović, Vladan Spaić i Kanstancin Averka su bili dvostruki strijelci, Čagalj, Vučurović, Nikola Brkić i Petar Mijušković su postigli po jedan pogodak.

Primorac je pobijedio Mornar u Budvi - Kotorani su rivala iz Splita savladali rezultatom 9:7.

Crnogorski predstavnik je imao i četiri gola prednosti, prije nego su gosti na polovini posljednje četvrtine smanjili na 7:6. Uzbuđenja su, ipak, kratko trajala, jer je Primorac s dva brza gola stigao na 9:6 i riješio pitanje pobjednika.

Najefikasniji u sastavu Petra Vica bio je mladi centar MIroslav Perković s tri pogotka.

A Budva je upisala drugi poraz. Bolja od izabranika Draga Pejakovića bila je Mladost, aktuelni šampion - 16:8.

Budvani su bili konkurentni samo u prvih osam minuta, nakon čega je prednost Zagrepčana samo rasla.

Petar i Savo Ćetković, te Filip Klikovac dali su po dva gola, dok je Mladost u sastavu imala čak četvoricu igrača koji su bili trostruki strijelci.

U A2 ligi, Kataro nije imao šansi protiv POŠK-a - bilo je 16:8 za Splićane. Dva pogotka u kotorskom timu postigao je Željko Dončić.

Bonus video: