Jadran bolji od Primorca, plus dva pred revanš

Novljani pobijedili rezultatom 12:10 i stekli dobru prednost pred duel u Kotoru koji se igra u ponedjeljak
88 pregleda 3 komentar(a)
Primorac - Jadran, Foto: Zoran Đurić
Primorac - Jadran, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.12.2013. 18:49h

Nakon prve utakmice finala Kupa Crne Gore Jadran je na dobrom putu da odbrani trofej - Novljani su na svom bazenu pobijedili Primorac rezultatom 12:10 i, nakon svih dešavanja u bazenu, stekli dobru prednost pred revanš koji se igra u ponedjeljak u Kotoru.

Plus dva mogu da zadovolje pobjednika jer je finalna utakmica opravdala očekivanja, s tim što su Kotorani zaista dugo bili u igri i za pobjedu.

Tri puta je bilo neriješeno (1:1, 8:8, 10:10), ali je ekipa Veljka Uskokovića poklekla u finišu - prvo Luka Sekulić, a onda i Stefan Vidović donijeli su Jadranu trijumf.

Gosti su imali posljednji napad s igračem više u pokušaju da smanje na jedan razlike, ali je šut Matije Brguljana zaustavio Slaven Kandić...

Jadran je bio konstantno u vođstvu, ali razlika nijednom nije bila veća od dva gola, jer su gosti preko Nikole Murišića (tri gola), Konstantina Kudabe (dvostruki strijelac) i ostalih uvijek imali odgovor na pokušaj domaćina da se odlijepi.

Pred posljednju četvrtinu je bilo 9:8, mladi Aleksa Ukropina je donio 10:8 Jadranu, ali je onda uslijedio period Primorca, pa su Petar Mačić s igračem više i Brguljan iz daljine vratili neizvjesnost.

Ipak, već pomenuti finiš je pripao sastavu Vladimira Gojkovića koji je omogućio miran put u drevni grad na revanš.

Jadran - Primorac 12:10 (5:4, 2:1, 2:3, 3:2)

Igalo - Bazen Instituta "Simo Milošević". Gledalaca: 800. Sudije: A. Adžić (Kotor), Matijašević (Herceg Novi). Igrač više: Jadran 12 (6), Primorac 10 (4). Peterci: Primorac 1 (-).

Jadran: Kandić (devet odbrana i peterac), Moskov 1, Popadić, Kovačić 1, Vidović 1, Brajović, Banićević, Sarić 2, Latinović, Sekulić 4, Giga, Pješivac 1, Popović, Ukropina 2.

Primorac: U. Brguljan (jedna odbrana), Kudaba 2, Lučić, Danilović 1. M. Brguljan 1, Đurović 2, Nikolov, Tešanović, Mačić 1, Murišić 3, Vukasović, Bulatović, Kralj (četiri odbrane), Saveljić.

Bonus video: