Jadran i u revanšu bolji od Primorca, u finalu s Budvom

52 pregleda 0 komentar(a)
Jadran, vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Jadran, vaterpolo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.12.2014. 20:06h

I četvrtu godinu zaredom Jadran će igrati u finalu Kupa Crne Gore.

Novljani su i u drugom meču polufinala savladali Primorac, ovog puta u Kotoru (13:7), i tako na najbolji način krunisali prednost u kvalitetu u odnosu na bokeljskog rivala.

Ako je u subotu u Igalu i bilo neizvjesnosti, večeras u drevnom gradu je sve bilo kristalno jasno, jer je Jadran već u uvodnih nekoliko minuta s tri gola (pogoci Jovana Sarića u napadu s igračem više, te Luke Sekulića i Radovana Latinovića iz kontranapada) stavio do znanja da Kotorani nemaju šansi u ovom okršaju.

Istina, domaćin je nakon 0:4 reagovao i s tri vezana gola predvođen Nikolasom Saveljićem smanjio na minus jedan, ali su Novljani već do poluvremena vratili veliku razliku i posljednje dvije četvrtine samo održavali i uvećali prednost.

Rival Jadranu, koji je trostruki uzastopni osvajač, u finalu će biti Budva, koja je i u drugom meču dvocifrenm razlikom bila boljaod Katara (19:8, nakon 18:8 u prvom meču).

Prvi meč finala se igra 18. decembra u Igalu, revanš je tri dana kasnije u Budvi.

Primorac - Jadran 7:13 (0:3, 4:4, 1:2, 2:4)

Kotor - Bazen „Nikša Bućin“. Gledalaca: 200. Sudije: Abramović (Kotor), Obradović (Herceg Novi). Igrač više: Primorac 8 (4), Jadran 4 (3). Peterci: Jadran 1 (1).

Primorac: Stanović, Celatis, Bulatović, Kriještorac 1, Latković, Todorović, Adžić 3, Matković, Mačić 1, Krivokapić, Vukasović, Grgurević, Andrović, Saveljić 2.

Jadran: Kandić, Giga, Popadić, Sekulić 1, Vidović 2, Ukropina, Baničević 1, Sarić 4, Latinović 2, Spajić 1, Drašković, Pješivac 2, Popović, Porobić.

Bonus video: