Jadran lako osvojio Rijeku

Novljani pobijedili Primorje rezultatom 16:7
53 pregleda 0 komentar(a)
Primorac - Jadran vaterpolo, Foto: Savo Prelević
Primorac - Jadran vaterpolo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.01.2018. 20:23h

Jadran Carine je bez većih problema osvojio Rijeku, savladao je Primorje i makar na dan preuzeo drugo mjesto od Mladosti koju u 8. kolu regionalne A1 lige čeka duel sa POŠK-om u Splitu.

Na Kantridi je bilo ubjedljivih 16:7 za Novljane, koji su ovim trijumfom na neki način pomogli Primorcu i Budvi, jer im je Primorje direktan rival u bori za opstanak.

Tim Vladimira Gojkovića je u prva tri minuta meča pokazao da od iznenađenja neće biti ništa, poveo je sa 3:0 golovima Danila Merkulova, Đura Radovića i Dragana Draškovića i najavio šesti trijumf u regionalnom takmičenju (ima i poraz od Juga, kao i dva remija protiv Mladosti i Partizana).

Primorje je u prvoj četvrtini prilazilo na minus dva (3:1, pa 4:2), u drugoj je bilo i 6:4, ali je Jadran do sredine trećeg dijela igre pobjegao na 12:5, što je bio znak da sastav koji vodi legendarni hrvatski centar Igor Hinić nema šta da traži...

Jadran je imao osam različitih strijelaca, a predvodili su ih Marko Petković, Filip Gardašević i Ukropina sa po tri gola. Po dva puta su se upisali Merkulov i Radović, a po jednom Vlado Popadić, Dimitrije Kriještorac i Drašković.

Primorje - Jadran Carine 7:16 (2:4, 2:4, 1:4, 2:4)

Rijeka - Bazen na Kantridi. Sudije: Gavrilović (Hrvatska), Đurašković (Crna Gora). Igrač više: Primorje 1 (-), Jadran Carine 7 (6). Peterci: Primorje 1 (1).

Primorje: Čubranić (14 odbrana), Čunko, Brubnjak 2, Kovačević, Peroš, Blažić 1, Tkač, Rakovac 2, Petrić, M. Augusti, S. Augusti, Paparić 2, Božić, Valas.

Jadran Carine: Kandić (11 odbrana), Ukropina 3, Popadić 1, Kriještorac 1, D. Banićević, Merkulov 2, B. Banićević, Gardašević 3, Radović 2, Murišić, Drašković 1, Petković 3, Tešanović, Mijušković.

Bonus video: