Jadran na krilima Đura Radovića u finišu slomio otpor Sinteza

Novljani upisali drugi trijumf u evropskoj eliti
2106 pregleda 1 komentar(a)
Đuro Radović je postigao pet golova, Foto: Savo Prelević
Đuro Radović je postigao pet golova, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.12.2019. 20:32h

Jadran Carine je dao 12 golova Sintezu iz Kazanja, ali je za pobjedu strahovao praktično do posljednjeg minuta.

Na kraju, drugi trijumf zaredom u Ligi šampiona je stigao (12:9), pa Novljani imaju razlog da budu zadovoljni nakon posljednje utakmice u 2019. godini.

Bio je to meč u kojem je crnogorski šampion diktirao tempo, ali je i u svakoj četvrtini imao makar po dva-tri minuta praznog hoda, što je Rusima davalo nadu da mogu do iznenađenja.

Jadran je vodio 4:0, pa 5:1, 6:2, 9:5, a onda je Sintez serijom 4:0 od finiša treće do 3. minuta posljednje dionice izjednačio na 9:9. Bio je to signal za uzbunu, a da bodovi ostanu u Igalu pobrinuo se Đuro Radović.

"Furiozno smo otvorili utakmicu, ali kasnije se vidjelo da Sintez nije naivan i pokazao je da ima kvalitet. Ipak, stabilnom igrom i habrošću smo nakon izjednačenja 9:9 smogli snage da privedemo utakmicu kraju onako kako želimo", rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Radović je s dva pogotka vratio prednost (11:9), a tačku na trijumf je stavio Kanstantin Averka 32 sekunde prije kraja.

Radović je sa pet golova bio apsolutni heroj pobjede Jadrana, Averka se upisao tri puta, a po jednom su mrežu rivala tresli Marino Čagalj, Dušan Banićević, Vladan Spaić i Marko Petković.

"Borili smo se kao lavovi i ovakvi bodovi su najslađi. Opravdali smo ulogu i sada idemo na zaslužen odmor", istakao je Đuro Radović.

U derbiju 7. kola grupe A, Olimpijakos je u Pireju savladao Jug 6:5.

Dueli Špandau - Solnok i Jadran Split - Barseloneta zakazani za petak.

JADRAN CARINE - SINTEZ 12:9 (3:0, 3:3, 3:3, 3:3)

Herceg Novi - Bazen Instituta „Simo Milošević”. Sudije: Ortega (Španija), Sajdel (Njemačka). Igrač više: Jadran Carine 4 (3), Sintez 5 (1). Peterci: Jadran Carine 2 (2), Sintez 1 (1).

Jadran Carine: Tešanović, Čagalj 1, Popadić, Obradović, Banićević 1, Averka 3, D. Radović, Vučurović, Đ. Radović 5, Spaić 1, Brkić, Petković 1, I. Radović.

Sintez: Antonov, Lazarev, Vasiljev, Odincov 1, Bugajčuk 3, Krasnov 1, Derevjankin, Andrjukov, Mironov, Rižov-Aleničev, Lisunov, Latipov 4, Makas.

Bonus video: