Jadran na minus šest u Kataloniji

Novljani izgubili od Barselonete - 12:6
1574 pregleda 0 komentar(a)
Očekivan poraz Novljana, Foto: Savo Prelević
Očekivan poraz Novljana, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.03.2020. 21:37h

Vaterpolisti Jadran Carina su i drugi put u sezoni poraženi od Barselonete, s tim što je sada viđen potpuno drugačiji meč od onog novembararskog u Igalu kada je sve odlučeno u posljednjim sekundama.

Novljani su u Kataloniji izgubili (12:6) u meču u kojem je bilo sve jasno od prvog do posljednjeg minuta - domaćin je dominirao i sačuvao prvo mjesto u grupi A Lige šampiona.

"Nismo našli način da pariramo ritmu Barselonete, koja je veoma jaka, posebno na svom bazenu. Nismo ispunili ono što smo se dogovorili, nismo ni dali maksimum, ali nastavljamo dalje - pokušaćemo da se plasiramo na finalni turnir", rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Jadran je rezultatski bio u igri do sredine druge četvrtine kada je Barseloneta serijom 3:0 pobjegla na 6:2, da bi na poluvremenu bilo 7:3.

Barseloneta, lider sa 25 bodova, jednim više od Juga, u nastavku je kontrolisala stvari predvođena Felipeom Peroneom i Mišelom Bodegom (trostruki strijelci).

Jadran nije imao raspoložene pojedince u napadu, pa su šestorica igrača po jednom tresla mrežu Danijela Lopesa. Uradili su to Vlado Popadić, Dimitrije Obradović, Dušan Banićević, Kanstantin Averka, Danilo Radović i Vladan Spaić.

Crnogorski šampion je tako prekinuo seriju od četiri trijumfa u evropskoj eliti, ali je ostao na četvrtom mjestu na tabeli (koje vodi na finalni turnir), jer su u ovom kolu glavni rivali takođe izgubili - Solnok je poražen u Splitu od Jadrana (13:9), dok je Olimpijakos slavio u Berlinu protiv Špandaua - 11:7.

Liga šampiona se nastavlja 10/11. aprila, a Jadran će u Igalu dočekati Špandau.

Rezultati 10. kola: Barseloneta - Jadran Carine 12:6, Sintez - Jug 9:14, Špandau - Olimpijakos 7:11, Jadran Split - Solnok 13:9;

Tabela: Barseloneta 25, Jug 24, Olimpijakos 22, Jadran Carine 13, Solnok 12, Špandau 11, Jadran Split 11, Sintez 3.

BARSELONETA - JADRAN CARINE 12:6 (3:2, 4:1, 3:2, 2:1)

Barselona - Bazen „San Sebastija”. Sudije: Ome (Njemačka), Tiberiu (Rumunija).

Barseloneta: Lopes, Famera, Granados 1, Munaris 1, Bodega 3, Larumbe, Aleksić 1, Fernandes 1, Taulj, Perone 3, Maljarah 1, Bustos 1, Linares.

Jadran Carine: Tešanović, Čagalj, Popadić 1, Obradović 1, Banićević 1, Averka 1, D. Radović 1, Gardašević, Vučurović, Spaić 1, Brkić, Petković, Đurović.

Bonus video: