Jadran napada plej-of, Budva traži iznenađenje

Novljani u Veroni protiv domaćina, Oradee i Sabadelja, Budvani igraju protiv Hanovera, Solnoka i Radničkog iz Kragujevca
73 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo klub Jadran, Foto: Facebook/VK Jadran
Vaterpolo klub Jadran, Foto: Facebook/VK Jadran
Ažurirano: 18.09.2015. 10:44h

Na redu je drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a crnogorski predstavnici Jadran Carine i Budva imaju različite šanse za prolaz u narednu, posljednju rundu.

Novljani nastupaju na turniru u Veroni pored domaćina, Oradee i španskog Sabadelja, dok su Budvani u Hanoveru - rivali su istoimeni njemački predstavnik (u čijem su sastavu naši Predrag Jokić, Aleksandar Radović i Bojan Paunović), Radnički iz Kragujevca i mađarski Solnok.

Preostale dvije grupe se igraju u Atini (nastupaju Vuljagmeni, Breša, OSC i Monpelje) i Rijeci (Primorje, Marsej, Spartak iz Volgograda i Marsej).

Plasman u treću rundu izboriće po dvije prvoplasirane ekipe iz četiri grupe.

Gojković: Možemo da se borimo sa svima

Trener Jadrana Vladimir Gojković zna da njegov tim ima šansu da prođe, ali i da su sve četiri ekipe u gradu Romea i Julije ravnopravne.

"U grupi smo sa ekipama sa kojima možemo da igramo i borimo se za plasman. Grupa je izjednačena. Prvog dana igramo sa Sabadeljom, koji je za nas nepoznanica. Dobili smo neki materijal, pripremali smo se. Ako dobijemo taj prvi meč, bićemo u dobroj poziciji", rekao je Gojković agenciji Mina i pojasnio da najbolje poznaje Oradeu:

"Igrali smo prošle sezone sa njima, a ljetos smo odradili i neke zajedničke treninge. Ciljamo da poslije prva dva meča riješimo pitanje plasmana. Posljednje kolo trebalo bi da bude najteže, ali nikada se ne zna. Protiv domaćina neće biti lako", kazao je Gojković.

Želja pred start turnira je jasna:

"Dobro bi bilo da prije tog meča obezbijedimo plej-of", jasan je novi selektor naših vaterpolista.

Budvani spremni da se nadmeću sa favoritima

Budva je već pet dana u Berlinu, sparinguje sa Špandauom, a turnir u Hanoveru otvara protiv Solnoka, koji je favorit grupe. U konkurenciji Mađara i Hanovera realnost je da Budvani nemaju velike šanse za prolaz.

"Podižemo formu, uigravamo se za turnir koji nas čeka u Hanoveru. Nemamo veliki rezultatski pritisak, podvig smo napravili samim prolaskom u drugi krug. Rivali su ozbiljni - prvu utakmicu igramo sa Solnokom koji je apsolutni favorit, dok se protiv Hanovera i Radničkog nećemo predavati, već tražiti šansu za prolaz", istakao je jedan od aduta mladog tima Budve Petar Ćetković.

Parovi

Grupa G

Danas: Sabadelj - Jadran Carine (17.30), Verona - Oradea (19.00);

Subota: Oradea - Jadran Carine (17.30), Verona - Sabadelj (19.00);

Nedjelja: Oradea - Sabadelj (10.00), Jadran Carine - Verona (12.00);

Grupa E

Danas: Solnok - Budva (18.15), Hanover - Radnički (20.00);

Subota: Radnički - Solnok (16.45), Hanover - Budva (18.00);

Nedjelja: Radnički - Budva (10.15), Hanover - Solnok (12.00).

Bonus video: