Jadran nastavlja seriju protiv Mornara

Novljani dočekuju Mornar, ekipu s kojom imaju isti skor nakon prvih šest kola (pet trijumfa i poraz).
97 pregleda 0 komentar(a)
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Jadran, Foto: Nebojša Mandić
Ažurirano: 16.11.2013. 12:18h

Niz od tri pobjede, od kojih su dvije posljednje bile u gostima protiv Budve i Primorca, daju optimizam vaterpolistima Jadrana i pred večerašnji meč na Škveru - Novljani dočekuju Mornar, ekipu s kojom imaju isti skor nakon prvih šest kola (pet trijumfa i poraz).

Budva ima obavezu da mini seriju od dva neuspjeha (upravo od Jadrana i Mornara) prekine kod kuće protiv Medvešćaka, dok Primorac ide u Split gdje će se sastati sa Jadranom.

Kovačić: Da nastavimo niz

Tim Vladimira Gojkovića, svakako, neće imati jedostavan posao protiv Splićana.

"Protiv Mornara očekujemo tvrdu utakmicu, jer je to dobro posložena ekipa, sa nekoliko iskusnih igrača i dosta mladih reprezentativaca Hrvatske. Ove godine imaju i novog trenera i znam da je odlična atmosfera i kod njih zbog dobrih igara i rezultata u dosadašnjem dijelu sezone. Međutim, učinićemo sve da se taj njihov niz prekine. Pobjeda nam donosi puno, ali nemamo veliki pritisak. Prisutna je, ipak, želja da nastavimo da igramo dobru odbranu i da zadržimo atmosferu. Zato kao kapiten mogu da obećam da ćemo pripremiti utakmicu što je moguće bolje i dati sve od sebe za trijumf", rekao je Željko Kovačić.

Novljani su oslabljeni jer zbog povrede ramena neće igrati Jovan Sarić.

"Još ne znamo koliko će trajati njegov oporavak. To će nam biti hendikep, jer je u dosadašnjem dijelu sezone bio jedan od nosilaca igre", dodao je momak koji je rođen u Splitu.

Zagrepčani idealan rival

Budva će pokušati da uhvati priključak sa timovima iz vrha tabele, a da bi ta ambicija postala realna mora da se savlada Medvešćak, čiji je trener proslavljeni Emil Nikolić.

"Medvešćak nije nezgodan kao ranijih godina, ali sa trenerom Nikolićem se sigurno dobro radi i moramo da budemo oprezni. Pauzu zbog reprezentativnih obaveza smo iskoristili da osvježimo tim, da ispravimo neke stvari u igri i očekujem da pobijedimo. Sve zavisi od nas, ali pod uslovom da ne potcijenimo rivala", kazao je napadač Budve Nikola Marković.

Danilović cijeni Jadran

Primorac ide u Split, na bazen gdje se bodovi tradicionalno teško osvajaju. Ali, teško ne znači i nemoguće...

"Neće biti lako, jer je svaka splitska ekipa prepoznatljiva po tome da je jak domaćin. Na nama je da damo maksimum, a trijumf bi nam podigao samopouzdanje pred prvi meč Evrokupa koji nas čeka u srijedu protiv Mladosti. Uz dobru koncentraciju i sa što manje grešaka, možemo da osvojimo bodove", jasan je Damjan Danilović.

Danas

Budva - Medvešćak (18)

Jadran HN - Mornar (19.30)

Jadran ST - Primorac (19.30)

Jug - Mladost (18)

POŠK - Branik (18)

Šibenik - Primorje (18.15)

Bonus video: