Jadran novi šampion

Novljani bez problema savladali desetkovanu Budvu i trofejom kompletirali uspješnu sezonu u kojoj su osvojili i Kup, igrali fajnl-for Jadranske lige i četvrtfinale Evrokupa
72 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2014. 19:41h

Neizvjesnosti u trećoj utakmici finala plej-ofa nije bilo, Budva sa svega deset igrača u rotaciji nije ni imala snage da zakomplikuje stvari, pa se titula vratila u Herceg Novi - Jadran je šampion Crne Gore za sezonu 2013/14.

Na otvorenom bazenu na Škveru je bilo 13:6 za domaćina koji je bez većih problema izašao na kraj sa sada već bivšim šampionom u meču gdje je čini sve bilo jasno prije nego je i počeo.

Jer, Budvani su stigli bez petorice suspendovanih prvotimaca nakon masovne tuče u prvoj utakmici, nisu nastupili ni povrijeđeni Fran Paškvalin i Bogdan Đurđić...

Bio je to preveliki hendikep za ekipu Draga Pejakovića, koja je samo u prvih sedam minuta meča po prohladnom vremenu u Novom bila konkurentna.

Tako je sem startnih 1:1 i 2:2 Jadran bio dominantan, prednost je iz minuta u minut rasla do maksimalnih plus devet (12:3, pa 13:4) sredinom posljednje četvrtine.

Jadranu je ovo deseta titula prvaka države u istoriji, a četvrta u nezavisnoj Crnoj Gori, nakon što je bio najbolji i 2009, 2010. i 2012. godine.

Tim Vladimira Gojkovića je tako na najbolji način krunisao sezonu u kojoj je osvojio Kup Crne Gore, igrao fajnl-for Jadranske lige i četvrtfinale Evrokupa.

"Prije svega, dugujem zahvalnost igračima i čestitam im na velikom uspjehu. Radili su veoma naporno ove sezone, napredovali iz dana u dan i ovo je kruna lijepe sezone za njih i klub. I da nije bilo ovako na kraju, ne bih mogao da im zamjerim, jer su se ponašali besprekorno. Drago mi je ši što smo titulu proslavili na Škveru, prvi put još od 1959. Svaku nakon te do ove danas smo osvajali u Igalu. Imamo domaći tim, 14 igrača je iz Novog i publika je to prepoznala i vratila se na bazen. Bili smo mnogo bolji od svih u našem šampionatu, zaslužili smo trofej. Ova ekipa ima perspektivu da za dvije, tri godine ide na krov Evrope, još kad bi vratili Aleksandra Ivovića, Aleksandra Radovića..", rekao je Gojković.

Budvani su, s druge strane, predali trofej koji su osvajali i 2011. godine, te 1994. u jugoslovenskoj ligi.

"Izgubili smo finale u drugom meču. Svi znamo šta se dešavalo u tom duelu, ne treba ponavljati. Čestitam Jadranu na zasluženom trofeju, ali ni mi ne možemo da bude nezadovoljni. Iza nas je jako turbulentna sezona, pred finalnu seriju smo ostali bez dva Amerikanca, ranije i Damira Crepulje, tako da nije bilo lako. Ipak, imamo veliki broj mladih igrača iz naše škole, to je odlična stvar i ponosan sam što imam priliku da radim s njima", kazao je Pejaković, trener Budve.

Jadran - Budva 13:6 (5:3, 2:0, 4:0, 2:3)

Herceg Novi - Bazen "Jadran Škver". Gledalaca: 1. 200. Sudije: A. Adžić, B. Đurašković (Kotor). Igrač više: Jadran 6 (4), Budva 9 (1).

Jadran: Kandić (devet odbrana), Bitadze 1, Popadić 1, Kovačić 1, Vidović 1, Moskov 1, M. Porobić 1, Sarić 2, Latinović 1, Sekulić 1, Giga 1, Pješivac 2, Popović (jedna odbrana), Spaić.

Budva: Zubac (jedna odbrana), Vukmirović, Vujašević, Ćupić, Mitrović 1, Lobov 1, Marković 2, Radunović 1, Ivančević 1, Mi. Konatar (pet odbrana).

Galerija

Bonus video: