Jadran okupio djecu iz Novog Sada, Banjaluke i Skoplja - Vijesti.me
ZANIMLJIV PROJEKAT

Jadran okupio djecu iz Novog Sada, Banjaluke i Skoplja

“Sport ne mora uvijek biti samo sport, već je i jedna ekonomska strana. Želim dobrodošlicu svima i da imaju dobar turnir, da steknu nova sportska i životna prijateljstva. Ubijeđen sam da ćemo opravdati povjerenje”, zaključio je Mračević

Sa današnje pres konferencije
Sa današnje pres konferencije

Plivački vaterpolo klub Jadran Carine danas je počeo realizaciju projekta regionalne saradnje, “Western Balkans Water Polo Cup” za vaterpoliste 2006/2007 godište, zajedno sa VK Vojvodina, PK Skoplje i VK Banja Luka, a koji je podržao Fond za Zapadni Balkan.

“Zahvaljujem se predstavnicima klubova koji su sa nama krenuli u aplikaciju projekta i pokazali da svi imamo jedan dobar kapacitet za pripremu, i realizaciju projekta”, kazao je direktor Jadrana Miloš Mračević. 

“Sport ne mora uvijek biti samo sport, već je i jedna ekonomska strana. Želim dobrodošlicu svima i da imaju dobar turnir, da steknu nova sportska i životna prijateljstva. Ubijeđen sam da ćemo opravdati povjerenje”, zaključio je Mračević.

Ispred Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, Borka Marinović, kazala je da je Jadran prepoznatljiv kao dobar domaćin.

“Ministarstvo Vanjskih poslova je koordinator svih aktivnosti vezanh za Fond za zapadni Balkan. Sve ovo će dati podsticaj drugim klubovima i pokazaće značaj regionale saradnje”, istakla je Marinović.

Ksenija Vukmirović, ispred Fond za Zapadni Balkan, naglasila je da je Fondu drago što je podržao inicijativu kao što je ova, te da je ovo prvi put da je sprtski projekat podržan u Crnoj Gori od strane Fonda.

“U potrazi za kredibilnim partnerima kao što je Jadran, zadovoljni smo kvalitetom saradnje. Vjerjemo da promocija regionalne saradnje u sportu je jedan od najvažnijih koraka. Zahvaljujem se vaterpolo klubovima učesnicima, vjerujem da će naučiti nove tehnike i stvoriti dugovječna prijateljstva”, poručila je Vukmirović.

Ispred vaterpolo kuba Vojvodina, trener Zoran Maslovar je rekao da biti dio ovakvog projekta predstavlja zadovoljstvo , a posebno jer je domaćin Herceg Novi.

“Nadam se da će sva djeca osjetit toplinu druženja, odigrati dobar i korektan turnir”, kazao je Maslovar.

Predsjednik vaterpolo kluba Banja Luka, Slobodan Grahovac, naglasio je da je Herceg Novi mjesto prebogate vaterpolo istorije.

“Ovaj projekat i saradnja će da se šire i da dobiju viši nivo. Sport je nešto što je danas imperativ i zahvaljujem se Jadranu i Fondu za Zapadni Balkan”, zaključio je Grahovac.

Raspored utakmica:

6. septembar: 17.00 časova PK Skopje – VK Vojvodina; 18.00 časova PVK Jadran Carine – VK Banja Luka.

7. septembar: 17.00 časova VK Banja Luka – PK Skopje; 18.00 časova PVK Jadran Carine – VK Vojvodina.

8. septembar: 10.00 časova VK Banja Luka – VK Vojvodina; 11.00 časova PVK Jadran Carine – PK Skopje.


Najčitanije iz sekcije Vaterpolo