Jadran otvara Ligu šampiona i nada se iznenađenju protiv Juga

Prvi protivnik crnogorskom šampionu je tim koji ga je savladao u petak u regionalnoj A1 ligi
652 pregleda 0 komentar(a)
Jadran želi da se dokaže protiv favorita, Foto: PVK Jadran
Jadran želi da se dokaže protiv favorita, Foto: PVK Jadran

Kucnuo je čas za početak evropske sezone vaterpolista Jadran Carina, jedine crnogorske ekipe koja ove godine učestvuje na međunarodnoj sceni.

Novljani su ljetos dobili trogodišnju specijalnu pozivnicu za Ligu šampiona, a prvi rival u eliti je Jug, velikan kojeg Novljani veoma dobro poznaju.

Okršaj sa "jugašima" je u utorak od 19 časova na Škveru, a sa istim protivnikom crnogorski šampion se sastao u petak u regionalnoj A1 ligi kada je u Gružu poražen rezultatom 9:6.

"Nadam se da će kvalitet igre biti na nivou koji želimo i da ćemo odigrati na pravi način, sve uz pomoć publike. Vjerujem i da ćemo parirati Jugu", rekao je trener Petar Radanović.

Jadran je pružio žestok otpor favoritu prije nekoliko dana. Bio je u igri sve do sredine posljednje četvrtine...

"Jadran je godinama često bio rezultatski dosta blizu Juga, iako to možda i nije bila realna slika. Ali, dosta smo napredovali, stasali u igračkom smislu. I vjerujem da smo za još jedan stepenik prišli Jugu. U ovu utakmicu ulazimo maksimalno spremni i motvisani, sa željom da napravimo veliki korak", istakao je kapiten Marko Petković.

Pored Juga, rivali Jadrana u grupi A su Barseloneta, Olimpijakos, Solnok, Špandau, te Jadran iz Splita i Sintez, koji su stigli iz kvalifikacija.

U grupi B se nalaze Pro Reko, Ferencvaroš, Mladost, Hanover, OSC, Marsej, Dinamo Tbilisi i Terasa.

Liga šampiona, u kojoj titulu brani Fernecvaroš, ove sezone se igra u drugačijim terminima.

Utorak i petak su, naime, u prvom dijelu sezone rezervisani za mečeve grupe A, a srijeda i subota za utakmice B grupe, dok će u drugom dijelu situacija biti obrnuta.

Debitanti u Ligi šampiona su Dinamo Tbilisi i Terasa, a domaćin finalnog turnira je Pro Reko.

Bonus video: