Jadran pobijedio Mornar

Ovo je N ovljanima četvrta pobjeda u regionalnom takmičenju, dok su Splićani upisali 5. poraz...
57 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Radoje Milić
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 14.12.2012. 20:34h

U vrlo tvrdoj i do samog kraja neizvjesnoj utakmici Jadran je savladao splitski Mornara rezultatom 9:8.

Da će ishod biti takav nije izgledalo na početku meča, kada su gosti dominirali i diktirali tempo, što je i rezultiralo vođstvom od 3:1 na kraju prve četvrtine.

Novljani su se malo trgli u nastavku i koliko toliko se vratili, i to prije svega zahvaljujući, u tim trenucima, jedinom rasploženom šuteru Igoru Porobiću koji je dao dva gola zaredom u napadima s igračem više...

"Ono čega sam se bojao nam se i desilo. Ovi mladi igrači su još bili pod euforijom osvajanja Kupa, jer je to za njih ogromna stvar i nisu uspjeli potpuno skoncentrisano da uđu u ovaj meč. To se vidjelo u prvoj četvrtini, kada smo djelovali maltene obezglavljeno. Međutim, poslije je to došlo na svoje i zaista smo odlično kasnije odigrali, posebno odbranu s igračem manje, gdje smo pred sam kraj primili jedini gol'', rekao je trener ekipe sa Škvera Vladimir Gojković.

Njegova ekipa je prvo vođstvo imala tek na polovini treće četvrtine, kada je prvo Ivan Krizman zatresao mrežu za 4:4 večeras vrlo raspoloženog Matea Anića, a potom i odlični mladi Lazar Pasuljević za 5:4.

Upravo je Pasuljević na početku posljednje dionice dao i šesti Jadranov pogotak, i to s igračem više, a kuriozitet je da su Novljani sva četiri gola u posljednjem periodu igre postigli upravo iz situacija kada su imali brojčanu prednost u vodi.

"Igrali smo jako loše u napadu. Jednostavno nismo mogli da damo gol, a i kada bi izradili neku situaciju Šćepanović bi to zaustavio. Mislim da je to i ključ Jadranove pobjede na kojoj mu čestitam, a što se tiče utakmice bila je zaista jako tvrda, onakva kakvu smo i očekivali'', kazao je trener Mornara Zdeslav Vrdoljak.

Pobjedonosni gol je postigao Jovan Sarić 40 sekundi prije kraja, a bodove je obezbijedio kapiten Šćepanović odbranivši potom šut u napadu Splićana s igračem više...

Jadran – Mornar 9:8 (1:3, 2:1, 2:1, 4:3)

Igalo - Bazen Instituta "Simo Milošević". Gledalaca: 300. Sudije: Abramović (Kotor), Curić (Dubrovnik). Igrač više: Jadran 8 (6), Mornar 10 (1). Peterci: Mornar 1 (1).

Jadran: Šćepanović (10 odbrana), Ćirović, Giga, Tešanović, Vidović 1, Radović, Baničević, Sarić 1, Latinović, Porobić 3, Pasuljević, Tomašević, Popadić, Krizman 2.

Mornar: Anić (devet odbrana), Burić 1, Marinić-Kragić, Ćorušić, Kalebić, Lozina, Jerković, Bujas, Čagalj, Antonijević 2 (1), Marelja 3, Matutinović 2, Ban, Butić.

Bonus video: