Jadran i Budvanska rivijera zakazali novo finale

Novljani bolji od najvećeg rivala, Budvani lako sa Katarom
2103 pregleda 0 komentar(a)
Jadran - Primorac, Foto: Savo Prelević
Jadran - Primorac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.11.2019. 21:16h

Primorac je opet pokušao, prijetio Jadran Carinama, ali epilog je bio isti - Novljani su slavili u bokeljskom derbiju (13:11) i plasirali se u finale Kupa Crne Gore, čiji je domaćin Podgorica.

Daleko od toga da je falilo uzbuđenja u bazenu "SC Morača", moglo je da ih bude i više, pogotovo nakon prva četiri minuta kada je Primorac imao čak četiri gola prednosti - 4:0.

Ipak, da bi se savladao Jadran u domaćim okvirima potrebna je perfekcija tokom kompletna 32 minuta, na šta mladi tim Petra Vica u ovom momentu nije bio spreman.

Nakon uvodne dominacije Primorca Jadran je prvi gol postigao na tri minuta i 54 sekunde prije kraja prve dionice kada je pogodio Đuro Radović.

Stigli su Novljani i do 4:4, prije nego je Primorac brzim pogocima Vuka Draškovića i Marka Gopčevića vratio prednost - 6:4. Tim sa Škvera je prvi put poveo u finišu treće četvrtine (9:8, pogodak Marka Petkovića), kasnije je imao i najveću razliku (12:8).

"Loše smo počeli, Primorac je bio agresivniji. Kasnije smo došli do ritma koji želimo i priveli meč kraju. Želimo ovaj trofej, samo to nas zanima", rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Jadran juri deveti trofej u Kupu zaredom, a rival u finalu je u subotu od 17.30 Budvanska rivijera, koja je lako savladala Kataro 19:8.

Branko Franeta, te Petar i Savo Ćetković su postigli po tri gola za Budvane, isti učinak u Kataru je imao Dušan Milaš.

JADRAN CARINE - PRIMORAC 13:11 (2:4, 3:2, 3:2, 4:3)

Podgorica - Bazen SC "Morača“. Gledalaca: 300. Sudije: Abramović, Matijašević. Igrač više: Jadran Carine 8 (7), Primorac 5 (4). Peterci: Jadran Carine 1 (1), Primorac 1 (1).

Jadran Carine: Tešanović, Čagalj, Popadić, Obradović 1, Banićević, Averka 1, Mijušković 1, D. Radović, Đ. Radović 3, Spaić 1, Brkić 1, Petković 3, Đurović, Vučurović 2.

Primorac: Kralj, Drašković 3, Vukasović, Gopčević 2, Mačić 1, Sekulić, Stanojević, Janović, Perković 2, Milić 3, Matković, Vukotić, Isljamović, Rajhel.

Bonus video: