Jadran remizirao u Berlinu

Novljani preokrenuli u finišu, a onda je Špandau došao do remija iz peterca
0 komentar(a)
Danil Merkulov VK Jadran Carine, Foto: Filip Roganović
Danil Merkulov VK Jadran Carine, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 09.05.2018. 18:50h

Jadran Carine je remijem zaokružio sezonu u Ligi šampiona i evropski nastup koji je kada se sve sabere bio više nego pozitivan.

Novljani su u posljednjem kolu grupe B odigrali bez pobjednika protiv Špandaua u Berlinu (13:13) u duelu koji je obilježio uzbudljiv finiš.

Jer, domaćin je 91 sekundu prije kraja vodio sa 12:10, Jadran preokrenuo golovima Danila Merkulova i Marka Petkovića (dva) i poveo sa 13:12, činilo se i trasirao sebi put do trijumfa...

Ali, kada se činilo da je trijumf realnost, uslijedila je i čudna odluka arbitra Vojvodina koji je odmah na startu napada Špandaua dosudio peterac - siguran izvođač je bio Rumun Tiberiu Negrean, pa je Jadran upisao i drugi remi, uz po šest pobjeda i poraza...

U neizvjesnom meču se i vidjelo da nema rezultatskog značaja (Špandau je pred posljednju rundu obezbijedio plasman na finalni turnir, Jadran je završio na petom mjestu), odbrane su bile slabiji dio oba tima, ali zato nije izostalo majstorija u napadu. Podatak da je u posljednjih osam minuta viđeno 13 pogodaka (sedam u mrežu Špandaua) govori koliko odbrane nisu bile na visini zadatka.

Merkulov je sa četiri gola bio najefikasniji u Jadranu, po tri puta su mrežu njemačke ekipe tresli Petković i Vlado Popadić, a po jednom su se upisali Vladan Spaić, Petar Mijušković i Đuro Radović.

Najbolji kod domaćina, čiji je trener Kotoranin Petar Kovačević, bili su trostruki strijelci Negrean i Lukas Gilen.

Iz grupe B su se pored Špandaua na finalni turnir plasirali i Pro Reko, Eger i Solnok.

Iz grupe A na F8 idu Olimpijakos, Jug, Barseloneta i Breša.

Špandau - Jadran Carine 13:13 (3:3, 2:1, 2:2, 6:7)

Berlin - Gradski bazen. Sudije: Margeta (Slovenija), Vojvodin (Rusija).

Špandau: Bakša, Kepers, Gilen 3, Korbel 1, Negrean 3, Jengling 1, Štreleckij, Tadin 1, Štam 1, Rajbel 1, Restović 2, Pješivac, Peterfi.

Jadran Carine: Kandić, Mijušković 1, Popadić 3, Kriještorac, D. Banićević, Merkulov 4, B. Banićević, Gardašević, Radović 1, Spaić 1, Murišić, Petković 3, Tešanović.

Bonus video: