Jadran rutinski savladao Primorac, Budva izgubila od Partizana

Novljani slavili sa 13:5
80 pregleda 0 komentar(a)
Danil Merkulov, Foto: Savo Prelević
Danil Merkulov, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.03.2018. 20:17h

I treći bokeljski derbi ove sezone je pripao Jadran Carinama.

Očekivano, Novljani su u Igalu savladali Primorac rezultatom 13:5 i opravdali ulogu favorita u okršaju sa najvećim rivalom.

Primorac je na startu izjednačio na 1:1, a onda je konstantno bio u zaostatku, koji je već do finiša druge četvrtine iznosio i četiri gola - 7:3.

Smanjili su Kotorani na 5:3, kasnije je bilo i 7:4, ali potom više nijednom nisu bili ni blizu da ugroze tim Vladimira Gojkovića.

Da će Jadran ubjedljivo slaviti bilo je jasno kada je serijom 5:0 sa 7:4 pobjegao na 12:4, a od tih pet pogodaka tri je postigao ruski reprezentativac Danil Merkulov.

Budva primila osam golova za šest i po minuta

Budva je dugo bila u igri protiv Partizana u Beogradu, ali se na kraju pomirila sa 11. porazom u regionalnom takmičenju.

Na Banjici je bilo 14:11 za „crno-bijele”, a pamtiće se da je čak 13 golova viđeno u posljednjih osam minuta u kojima je domaćin mrežu Budvana tresao čak osam puta.

Do tada, Budva je bila u igri, na startu posljednje treće četvrtine je imala i vođstvo od 7:6, ali je izdanje odbrane poništilo sve dobro što je urađeno pred golom sedmostrukog prvaka Evrope.

Budva je tako u zoni baraža i dalje na četiri boda manje od osmoplasiranog Primorca, ali i dalje ima dva više od posljednjeg Primorja.

Najbolji u Budvi bio je Miloš Maksimović sa pet golova, dok je u Partizan tri puta pogodio Nikola Lukić.

A2: Kataro nije mogao protiv Zvezde

Vaterpolisti Katara su očekivano poraženi od Crvene zvezde u duelu 14. kola A2 lige.

U Budvi je bilo 11:7 za tim Dejana Savića, koji ove sezone zna samo za trijumfe u regionalnom takmičenju.

Kotorskom timu je ovo osmi poraz u dosadašnjih 13 kola, a ima i tri pobjede i dva remija.

Kataro u narednom kolu (7. marta) čeka Solaris iz Šibenika, dok Zvezda igra protiv Zadra, jedine ekipe bez pobjede do sada.

Jadran Carine - Primorac 13:5 (4:2, 3:1, 2:1, 4:1)

Igalo - Bazen Instituta "Simo Milošević". Sudije: Vlašić (Hrvatska), Jović (Srbija).

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 1, Popadić, Kriještorac, D. Radović, Merkulov 5, B. Banićević, Gardašević 2, Đ. Radović, Spaić 2, Drašković 2, Petković 1, Tešanović, Mijušković.

Primorac: Radnjić, Matković, Crepulja 1, Petrović 3, Gluhaić, Gopčević, Mačić, Vukmirović, Latinović 1, Grgurević, Vukasović, Paunović, Todorović.

Partizan - Budva 14:11 (3:3, 2:0, 1:3, 8:5)

Beograd - Bazen na Banjici. Sudije. Mišković (Crna Gora), Stanojević (Srbija).

Partizan: Rističević, Kasum, F. Janković, Lukić 3, Lazić 2, Tomić, M. Janković, Andrejević 1, Manojlović 2, Radanović 2, Radonjić 1, Aksentijević 2, Belopavlović, Vučinić 1.

Budva: Kralj, Manojlović, S. Ćetković, Vuksanović 3, Mitrović, Jusuke, Adžić 1, Maksimović 5, Vujašević, Popović 2, P. Ćetković, Franeta, Krivokapić, Rašković.

Bonus video: