Jadran šampion

Jadran je tako osvojio treću titulu u nezavisnoj Crnoj Gori i pretekao Primorac, koji je bio šampion 2007. i 2008. godine
152 pregleda 0 komentar(a)
Jadran, Foto: Boris Pejović
Jadran, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.05.2012. 18:37h

Sve je gotovo, titula se vratila na Škver - Jadran je u drugom meču finala pregazio Budvu sa 13:7 (3:2, 6:1, 2:2, 2:2) i tako sve riješio u samo dva meča.

Nakon što je u prvom meču slavio tek nakon produžetaka, niko nije mogao da očekuje da će tim sa Škvera tako protutnjati Budvom.

Sve je, međutim, bilo riješeno već nakon sjajne druge četvrtine, koju su Novljani dobili 6:1 i stekli ogromnih plus šest (9:3)...

Najefikasniji igrač u pobjedničkom timu bio Ivan Krizman sa tri gola, Luka Sekulić, Jovan Sarić i Marin Beltrame su dodali po dva, a jednom su se u listu strijelaca upisali Vladimir Gojković, Đorđe Tešanović, Radovan Latinović i Nikola Tomašević.

Darko Brguljan je predvodio domaće sa četiri pogotka (dva iz peterca), a Predrag Jokić, Petar Trbojević i Bojan Milošević su upisali po jedan.

U okršaju sadašnjeg i budućeg golmana crnogorske reprezentacije, ovog puta je Miloš Šćepanović bio u glavnoj ulozi - as Jadrana je odbranio čak 15 šuteva, a posebno spektakularan je bio kada je u kontri sa metar stopirao udarac Brguljana.

Dejan Lazović je imao osam odbrana.

Jadran je tako osvojio treću titulu u nezavisnoj Crnoj Gori i pretekao Primorac, koji je bio šampion 2007. i 2008. godine.

Na kraju je u bazenu završio i trener Novljana Ivica Tucak, kojem je to bio oproštaj od klupe Jadrana, jer bi nakon Olimpijskih igara trebalo da postane selektor Hrvatske.

Pred početak utakmice Predrag Jokić je dobio pehar za najboljeg igrača Crne Gore u 2011. godini, Gavril Subotić je proglašen za najboljeg mladog asa, dok je Darko Brguljan prigrabio trofej namijenjen najboljem strijelcu Jadranske lige za sezonu 2011/12.

Budva - Jadran 7:13 (2:3, 1:6, 2:2, 2:2)

Budva - Bazen „Dragan Trifunović”. Gledalaca: 300. Sudije: A. Adžić, Abramović (Kotor). Igrač više: Jadran 10 (2), Jadran 11 (7). Peterci: Budva 2 (2).

Budva: Lazović (osam odbrana), Dončić, Đurđić, Danilović, Ljubanović, Tičić, Brguljan 4, Radović, Vukčević, Milošević 1, Trbojević 1, Jokić 1, Radunović, Vukmirović.

Jadran: Šćepanović (15 odbrana), Sekulić 2, Sarić 2, Tešanović 1, Vidović, Latinović 1, Baničević, Gojković 1, Premuš, Vuksanović, Beltrame 2, Tomašević 1, Kandić, Krizman 3.

Bonus video: