Jadran silan protiv Zvezde u Beogradu

1 komentar(a)
Luka Sekulić, Foto: Zoran Đurić
Luka Sekulić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.12.2014. 20:42h

Jadran je upisao veliku pobjedu u Beogradu i došao na korak od plasmana u Ligu za prvaka.

Novljani su bili furiozni protiv Crvene zvezde i slavili sa 13:5 u duelu u kojem dileme nije bilo, jer su domaći samo poveli sa 1:0.

"Najavio sam da je drugačija situacija pred ovaj nego pred naš prvi meč u sezoni. Zvezda je sada bila kompletna, mi nismo i iskreno nisam očekivao ovakvu pobjedu. Čestitam mojim igračima. Mlad smo tim, logično je da je lakše igrati kod kuće nego na strani, ali smo ovu utakmicu odradili veoma dobro. Sada nas čeka finale Kupa Crne Gore protiv Budve, a potom i meč sa Primorcem u Regionalnoj ligi koji bi mogao da nas i matematički odvede u Ligu za prvaka", rekao je Vladimir Gojković za TV Arenasport.

U Jadranu se u strijelce upisalo čak devet igrača, a najefikasniji je bio Luka Sekulić sa tri pogotka.

Ivan Rackov je golom otvorio utakmicu, a Jadran je serijom 3:0 najavio da ima velike ambicije protiv srpskog šampiona.

Novljani su na kraju prvog poluvremena imali plus tri (5:2), očekivala se reakcija Zvezde u nastavku, ali od derbija nije viđeno ništa, jer je tim sa Škvera u finišu treće dionice stigao do velikih plus pet (9:4) i tada je postalo jasno da će jedina dilema u posljednjih osam minuta biti kojim će rezultatom Jadran savladati prvaka Evrope iz 2013. godine.

"Promašivali smo mnogo, ali ne priznajem sreću u sportu. Jednostavno, Jadran je bio bolji i čestitam mu na trijumfu. Mi smo kroz ovaj meč htjeli da se što bolje pripremimo za Kup, ali je očigledno da nas čeka veliki posao i rad", kazao je trener Zvezde Dejan Savić.

Rezultati

Grupa A: Primorje - Partizan 15:9, Jadran ST - Mladost 9:12. Subota: Branik - POŠK 12:15. Petak: Radnički - Budva 15:5

Grupa B: Crvena zvezda - Jadran 5:13, Jug - Medvešćak 19:3, Primorac - Mornar 4:15. Slobodna je Vojvodina.

Tabele

Crvena zvezda - Jadran 5:13 (1:2, 1:3, 2:4, 1:5)

Beograd - Bazen "11. april". Sudije: Ćirić (Srbija), Abramović (Crna Gora). Igrač više: Crvena zvezda 5 (2), Jadran 4 (3). Peterci: Crvena zvezda 1 (-).

Crvena zvezda: Šefik (šest odbrana), S. Rašović, Drašović 1, Tankosić, Tomašević, Eškert, Bjelić, V. Rašović, Ranđelović, Njegovan, Rackov 2, Obradović 2, Draksimović, Jović.

Jadran: Kandić (devet odbrana), Ukropina 1, Popadić 1, Sekulić 3, Vidović 1, Porobić, Baničević 1, Sarić 2, Latinović 1, Bitadze, Drašković 2, Pješivac 1, Popović, Giga.

Bonus video: