Jadran u Kazanju: Bez Obradovića i Radovića je mnogo teže protiv Sinteza

Crnogorski šampion gostuje timu kojeg je pobijedio sredinom decembra u Igalu
959 pregleda 0 komentar(a)
Marko Petković je glavni adut Jadrana u Rusiji, Foto: Savo Prelević
Marko Petković je glavni adut Jadrana u Rusiji, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.02.2020. 16:46h

Misija vaterpolista Jadran Carina u Ligi šampiona se nastavlja komplikovanim gostovanjem u dalekom Kazanju.

Protivnik u 8. kolu je Sintez, posljednjeplasirani tim u grupi A, ali i ekipa koja je objektivno mnogo opasnija na svom bazenu, na kojem je ove sezone i upisala jedinu pobjedu (protiv Jadrana iz Splita - 16:11).

Novljanima je posao dodatno otežan neigranjem Đura Radovića i Dimitrija Obradovića, koji su povrijeđeni...

"Sintez je izuzetno kvalitetan rival, imali smo i dug put do Kazanja. Nema Obradovića i Radovića, ne moramo da pričamo koliko nam oni znači. Kada se na sve to doda da je jedan dio ekipe bio dio velikog uspjeha reprezentacije na Evropskom prvenstvu, jasno je da osjeća umor", rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Jadran i Sintez su se sastali u prošlom (sedmom) kolu u Igalu, naš šampion je 9. decembra slavio 12:9.

"Pobijedili smo tada nakon velike borbe i dobro smo upoznati s kvalitetom protivnika. Najvažnije je da odbranu odigramo onako kako znamo i možemo, a pokazali smo tokom sezone da defanzivne zadatke umijemo da odradimo gotovo besprekorno. Iz dobre odbrane ekipa bi stekla neophodnu dozu samopouzdanja za igru u napadu, a tu će neko morati da odigra hrabro i odvažno, kako bismo nadomjestili izostanak Obradovića i Radovića koji su jako bitne opcije u napadu", istakao je Radanović.

Jedan od onih koji u odsustvu Obradovića i Radovića mora da preuzme odgovornost je kapiten Marko Petković.

"Naš protivnik je čvrsta ekipa, sa pet-šest ruskih reprezentativaca. Došli smo u Kazanj da pobijedimo, da uradimo sve da osvojimo tri boda koja bi mogla da budu veoma bitna za nastavak sezone u Ligi šampiona", rekao je Petković.

Meč u Kazanju igra se u srijedu u 18 časova po crnogorskom vremenu.

Parovi 8. kola grupe A: Sintez - Jadran Carine (18), Solnok - Špandau (19), Barseloneta - Jadran Split (19.15), Jug - Olimpijakos (20.30).

Bonus video: