Jadran želi evropski trofej: Blizu smo, od odbrane sve zavisi

Tim sa Škvera do titule vodi svaka pobjeda od dva ili više golova razlike, a trijumf sa plus jedan bi značio da će o trofeju odlučivati peterci
518 pregleda 0 komentar(a)
Slaven Kandić, Foto: Savo Prelević
Slaven Kandić, Foto: Savo Prelević

Jadran Carine je propustio veliku šansu prije 13 dana u Marseju, ali sve mane pokazane u prvoj utakmici će se lako zaboraviti ako sjutra u Nikšiću savlada Marsej i osvoji Evrokup, prvi internacionalni trofej u bogatoj klupskoj istoriji.

Novljani su 30. maja u Francuskoj izgubili 9:8 i to je sasvim prihvatljiv minus pred revanš. Moglo je da bude i gore (Marsej je u posljednji minut ušao s prednošću 9:7), iako je malo ko mogao da predvidi takve probleme u prvom poluvremenu kada je tim Vladimira Gojkovića imao prednost od 4:0.

Jadran je prvi pogodak primio tek u 11. minutu meča, potom je gubio 6:4...

- Vidjelo se u prvoj utakmici da Marsej posjeduje kvalitet i da nije zalutao u finale Evrokupa. Francuzi su odlično pokriveni na svim pozicijama, veliku snagu im daju Bogdan Đurđić, Miloš Šćepanović i Ante Vukičević, tako da nas čeka još jedan neizvjestan meč. Na kraju krajeva, finale je, mora da bude teško. A mi moramo da budemo spremni na sve - kaže golman Jadrana Slaven Kandić.

Tim sa Škvera do titule vodi svaka pobjeda od dva ili više golova razlike, a trijumf sa plus jedan bi značio da će o trofeju odlučivati peterci.

- U tom prvom susretu smo odigrali loše u napadu, pogotovo nakon prve četvrtine. To nas je i koštalo boljeg rezultata. Na kraju smo bili zadovoljni minimalnim porazom, moglo je da bude i drugačije, gubili smo 9:7... - prisjeća se Kandić.

Opšti utisak je da je Jadran bolji tim od Marseja, ali borbe za trofej su uvijek specifične.

- Vjerujem da smo jači, ali to moramo i da dokažemo u bazenu. Sada smo domaćini, agresivnost mora da bude na najvećem nivou i to je preduslov svega. Spremni smo i mentalno i fizički i ako defanziva bude onakva kakvu znamo da odigramo, siguran sam da smo bliži tituli od Marseja - istakao je Kandić.

Iz Jadrana je saopšteno da je prodaja ulaznica za utakmicu u Herceg Novom završena juče, te da će se ostatak prodavati na recepciji bazena u Nikšiću do početka meča koji u subotu počinje u 18 časova

Bonus video: