Jadranovi klinci ubjedljivi na Korčuli

Pobijedili su sve rivale, dali su 87 golova i primili samo sedam
743 pregleda 0 komentar(a)
Mladi vaterpolisti Jadran Carina, Foto: PVK Jadran
Mladi vaterpolisti Jadran Carina, Foto: PVK Jadran
Ažurirano: 14.10.2019. 18:50h

Mladi vaterpolisti Jadran Carina, igrači rođeni 2007. godine i mlađi, dominantno su osvojili „Cedevita mini kup” koji je za vikend odigran na Korčuli.

Novljani su pobijedili sve rivale, i to uz gol-razliku 87:7 - bili su bolji od Budve (23:3), Cavtata (24:0), Korčule (25:1), da bi u finalu deklasirali Mornar iz Splita 15:3.

Jadranu su pripale i pojedinačne nagrade - najbolji strijelac i igrač trunira je Danilo Stupar sa 25 golova, a najbolji golman njegov saigrač Aleksa Mandić.

Posebno sam zadovoljan što smo u mogućnosti da napravimo dvije podjednake ekipe i da sve četiri četvrtine držimo visok ritam igre”, rekao je Dušan Ivanovski, koji u tandemu sa Srđanom Lazarevićem predvodi mladi tim.

Prosječno smo primali manje od dva gola po meču, što je zaista impresivno”, istakao je Ivanovski.

Trećeplasirani na Korčuli je bio Jug, četvrto mjesto je pripalo Budvi, dok je Primorac završio kao petoplasirani u konkurenciji osam ekipa.

Jadran je na „Cedevita mini kupu” igrao u sastavu: Aleksa Mandić, Vasilije Pakaški, Marko Nikezić, Vladan Gardašević, Vuk Radović, Aleksandar Vavić, Danilo Stupar, Strahinja Gojković, Nikola Petrović, Miljan Bošković, Đorđe Koprivica, Ognjen Vučetić, Nemanja Motika, Luka Todorović, Slobodan Radanović, Jovo Knežević.

Bonus video: