Jadranovi mladići dominantni u Dubrovniku, Primorac četvrti

Jadran je u Dubrovniku odigrao šest utakmica, upisao je isto toliko pobjeda uz gol-razliku 74:26
1320 pregleda 2 komentar(a)
Jadranova U12 generacija obećava, Foto: PVK Jadran
Jadranova U12 generacija obećava, Foto: PVK Jadran

Vaterpolisti Jadran Carina rođeni 2007. godine pobjednici su turnira "Tomo Udovičić" koji je održan u Dubrovniku.

Na turniru je učestvovalo 24 tima - pored Jadrana i Primorca, tu su bile i ekipe iz Mađarske, Italije, Španije, Hrvatske, Srbije, Njemačke i Grčke.

U12 sastav Novljana je u finalu bio bolji od Salerna 13:5, dok je treće mjesto pripalo Romi. Rimski sastav je u duelu za bronzu savladao Primorac 10:6.

Za najboljeg igrača turnira je proglašen Jadranov Strahinja Gojković, a najbolji golman je Daniele Garleta iz Salerna. Najefikasniji igrač turnira je Maksim Čeh iz mađarskog Solnoka.

"Salerno je ekipa koja je iznenadila Primorac . Morali smo krajnje oprezno da priđemo utakmici. Od prvog meča smo pokazali najviše. Mislim da je utisak svih trenera da je ova Jadranova generacija daleko ispred svih", rekao je trener Dušan Ivanovski.

Jadran je u Dubrovniku odigrao šest utakmica, upisao je isto toliko pobjeda uz gol-razliku 74:26.

Bio je bolji od Mladosti 12:2, Solnoka 11:4, Medvešćaka 13:2, te u četvrtfinalu još jednom od Solnoka 14:6. U polufinalu je savladao Roma 7:6 i u finalu Salerna 13:5.

Osvajači zlate medalje su: Miljan Bošković, Vladan Gardašević, Strahinja Gojković, Jovo Knežević, Đorđe Koprivica, Aleksa Mandić, Nemanja Motika, Marko Nikezić, Vasilije Pakaški, Nikola Petrović, Slobodan Radanović, Vuk Radović, Danilo Stupar, Luka Todorović, Aleksandar Vavić i Ognjen Vučetić.

Bonus video: