Jadranu drama protiv Primorca za šesti uzastopni trofej u Kupu

Jadran savladao velikog rivala poslije peteraca
54 pregleda 17 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Luka Zeković
VK Jadran Carine, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.12.2016. 19:44h

Trofej pobjednika Kupa Crne Gore ne mijenja vlasnika, ali je iznenađenje bilo nikad bliže.

Vaterpolisti Jadran Carina su i šestu godinu zaredom najbolji, a ovog puta je drama bila na vrhuncu - Novljani savladali Primorac tek nakon peteraca - ukupno je bilo 14:12, nakon što je rezultat u regularnom toku bio 9:9.

Crnogorskom klupskom vaterpolu je trebao jedan ovakav meč, nakon što su finala i Kupa i prvenstva godinama bila lišena neizvjesnosti, ali je epilog na kraju bio isti - Jadran je dokazao da je najbolji.

"Čestitam Primorcu, čestitam i mojim igračima. Drago mi je što su tribine u Nikšiću bile pune i što smo opet osvojili trofej", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković i nastavio prilično zagonetno:

"U vaterpolo krugovima dobro znaju šta se dešavalo večeras, tako da će se oni pozabaviti. Malo je bezveze da ja pričam pošto se nalazim u dvostrukoj ulozi.Jednostavno stvari koje nisu normalne sa sportom. Pošto je moja uloga specifična nema potrebe da ja pričam o tome", zaključio je Gojković.

Kotorani nisu bili daleko od iznenađenja u finalu, imali su veoma raspoloženog Uglješu Brguljana na golu, u napadu je dominirao Dimitrije Kriještorac, pa su serijom 4:0 u trećoj četvrtini poveli sa 8:6.

Primorac je potom imao i zicer da povede tri razlike, a onda se probudio Miloš Šćepanović na golu tima sa Škvera.

Reprezentativni čuvar mreže je odbranio šut Nikoli Radonjiću, a pogodak koji je Jadranu omogućio peterce postigao je Željko Kovačić 28 sekundi prije kraja.

U penal seriji su strijelci pogađali do treće serije, a Šćepanović je opet bio uspješniji od Nikole Radonjića i tako je najavio veliko slavlje svoje ekipe. Do kraja, Danil Merkulov je pogodio za Jadran, potom i Marko Gopčević za Primorac, a pobjednika je riješio Stefan Vidović.

"Vjerovali smo da možemo da savladamo Jadran, iako je bilo jasno da je favorit u ovom finalu. Mislim i da smo trebali da pobijedimo, bili smo veoma blizu i zadovoljan sam kako je moja ekipa odigrala", istakao je trener Primorca Petar Vico.

Jadranu je ovo osmi trofej pobjednika Kupa u Crnoj Gori, a šesti zaredom.

Primorac je ostao na jednom peharu, koji je osvojio u sezoni 2009/10, ali mu je ovo četvrti poraz u finalima...

Jadran Carine - Primorac 9:9 - nakon peteraca 14:12 (3:2, 3:2, 0:4, 3:1)

Nikšić - Bazen SC "Nikšić". Sudije: Adžić, Abramović (Kotor). Igrač više: Jadran Carine 5 (2), Primorac 4 (2). Peterci: Primorac 1 (1).

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 1, Popadić, Kovačić 3, Vidović 1, Merkulov 2, Banićević, Porobić, Radović 1, Petković, Spaić, Pješivac 1, Šćepanović (šest odbrana i peterac), Moskov.

Primorac: Zubac, Gopčević, Vukasović, Petrović 1, M. Brguljan 2, Kosić, Adžić, N. Radonjić 1, Krivokapić, I. Radonjić, Kriještorac 4, Matković, U. Brguljan (15 odbrana), Saveljić.

Bonus video: