Janović: Rezultat je plod ozbiljnosti od početka meča

"Od početka smo krenuli maksimalno koncentrisano. Tokom igre rezultat je dolazio sam po sebi", rekao je kapiten "ajkula"
0 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Aniko Kovač
Nikola Janović, Foto: Aniko Kovač
Ažurirano: 15.07.2014. 16:38h

Drugi trijumf na Evropskom prvenstvu je bio očekivan. Crna Gora je savladala Rusiju sa 15:7, a sada je čekaju dva mnogo teža ispita (prvo Rumunija, onda i Italija) koja će odlučiti o prvom mjestu u grupi.

"Jako dobro smo ušli u utakmicu, otvorili je na pravi način. Sa tri, četiri kontranapa smo napravili razliku, a Rusi su vidjeli da nemaju šansi protiv nas. Do kraja sam se samo molio da ne bude povreda, jer je suđenje bilo katastrofalno. Na kraju, sve je ispalo dobro, nema povrijeđenih. Slijedi Rumunija, mnogo ozbiljniji i jači protivnik od Rusije. Važno je da nastavimo u istom ritmu, s istim pristupom, i ne bi trebalo da bude problema. Kvalitetniji smo od Rumunije, ali to moramo da pokažemo i u bazenu. Nema opuštanja, moramo i dalje biti skromni, i ništa ne smijemo da prepustimo slučaju", rekao je selektor Ranko Perović.

Nikola Janović: Od početka smo krenuli maksimalno koncentrisano. Tokom igre rezultat je dolazio sam po sebi. Da smo ušli laganije u meč mogli su da nas namuče. Zadovoljan sam, svi su igrali izvanredno. Imamo dan pauze, a onda se nadam da ćemo i protiv Rumuna nastaviti u istom ritmu. Radi se o izuzetno ozbiljnom protivniku koji na sve načine pokušava da prođe dalje. Oni će probati da pobijede ili nas ili Grčku ili Italiju kako bi prošli u četvrtfinale.

Predrag Jokić: Ozbiljno smo prišli utakmici. Kvalitetnija smo ekipa od Rusije, što smo na kraju i pokazali. Ozbiljnošću u prvoj četvrtini smo napravili razliku. Održavali smo je do kraja, mislim da se nismo puno istrošili, iako je utakmica bila zahtjevna, jer oni dosta plivaju. Najbitnije je bilo što smo od starta krenuli jako. Očekuje nas teška utakmica protiv Rumunije, ali s pristupom kao protiv Grčke, mislim da bi trebalo da slavimo, i da uđemo psihološki spremni u duel sa Italijom, koji donosi prvo mjesto u grupi.

Draško Brguljan: Kvalitetnija smo ekipa od Rusije, što govori i rezultat. Važan je pristup protiv ekipa kao što su oni. To smo imali i juče, tako treba i da nastavimo. Jako dobro smo otvorili prvenstvo, ali treba da idemo meč po meč. Prvih pet golova smo dali iz kontranapada, i to je jedno od naših oružja. Dobra smo plivačka ekipa, koja to može da realizuje. Jako je bitno da protiv Rumunije ponovimo današnji pristup. Ako počnemo protiv njim maksimalno ozbiljno i koncentrisano neće biti problema. Još ako damo koji gol iz kontranapada to će nam dati samopouzdanje.

Bonus video: